Nå kommer E50

Nokia E50:

Andre kvartal, juni
Pris: 2300 kroner

Teknologi: GSM 850, 900, 1800, 1900, GPRS klasse 10. EDGE.

Blåtann v2, infrarød, MMS, epost, wap 2.0, html-støtte, Push-to-talk, Blackberry-støtte

Maskinvare: Batteri; 7 timer tale, 9 dager hvile, 70 MB internminne, opptil 1 GB minnekort (ukjent følger med), microSD

Skjerm og kamera : TFT, 262 000 farger, 240 x 320 punkter

Kamera: Valgfritt, 1280 x 960 punkter, video, blits,

Øvrig: Mp3-spiller, Java MIDP 2.0, ett spill, dokumentviser.

Nokias E-serie har nå gjort en solid inntreden på markedet, og telefonene E60 og E61 har allerede vært i butikkene lengre tid. Nå er det Nokias minste, og billigste, proffløsning som står for tur, nemlig E50.

E50 er definitivt en relativt liten telefon. Den er knapt 1,55 cm tykk, har en bredde på smale 4,35 cm og er 11,3 cm høy. Vekten er på 104 gram, som ikke er langt over gjennomsnittet for en telefon i dag.

E50 bygger videre på samme formel som resten av telefonene i E-serien. Her er det proffunksjoner, og ikke spill eller annen underholdning, som står i fokus.

For eksempel kjører E50 det Symbian OS-baserte operativsystemet Series 60, spesialtilpasset for Nokias E-modeller, der du kan kjøre flere programmer og oppgaver samtidig. Du kan også installere en rekke nye nytteprogrammer etter ønske, som du kan laste ned fra nettet.

For å gi et eksempel på hvilke muligheter E50 har å by på, så kan det nevnes at du med E50 kan få flere telefonnumre i en og samme telefon. Ved hjelp av programmet Avaya one-X kan du knytte flere telefonnumre til én telefon, et tilbud som tilsvarer det du får med for eksempel NetCom Trådløs Bedrift.

Programmet lar deg også kommunisere med flere kolleger i eller utenfor din bedrift på én og samme tid.

En komplett epost-løsning er selvsagt på plass, sammen med støtte for MMS og Instant Messenger, og sist, men ikke minst, en løsning som gjør det mulig å lese vanlige nettsider på mobilskjermen. Til tross for at E50 har en høyoppløst skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter, må vanlige nettsider krympes kraftig før de presenteres på mobilskjermen.

Skal du ha en presentasjon, og har ikke hatt tid til å se over Powerpoint-oppgaven før du måtte løpe ut døren, så trenger du ikke fortvile med en E50 i lommen. Telefonen kommer med komplett støtte for tekst-, regne- og Powerpoint-filer. Og er filen stor? Ikke noe problem. E50 har i tillegg til 70 Mb internminne mulighet til å bruke minnekort av typen microSD.

Ikke 3G eller Wi-Fi
I motsetning til resten av E-serien, har ikke E50 fått støtte for verken 3G eller Wi-Fi. Skal du laste ned datapakker, må du i stedet ty til EDGE-støtten. EDGE tilbyr en hastighet som er sammenlignbar med den du får med 3G, men gir deg ikke mulighet til å føre videosamtaler, en funksjon mange proffbrukere trenger.

Manglende Wi-Fi-støtte er verre. Uten Wi-Fi kan du ikke koble deg opp mot bedriftens kontornettverk lokalt, og du kan heller ikke benytte deg av IP-telefoni. Skal du ha Wi-Fi, må du altså noen prisklasser opp til en av de andre E-modellene.

Ellers har E50 støtte for både blåtann versjon 2.0, infrarød overføring, USB-kabel og fire GSM-bånd. Om du har en Blackberry-løsning i bedriften din, så støtter E50 også den.

Batterilevetiden skal være på respektable syv timer til tale og ni dagers hviletid, ifølge Nokia.

Nokia E50 rulles ut i butikkene i disse dager med en prislapp på rundt 2300 kroner.

Vil du vite mer om E50?

 • Finn billigste forhandler av E50 uten abonnement
 • Finn billigste forhandler av E50 med abonnement
 • (Kilder: Nokia)

  Norges beste mobilabonnement

  Juni 2017

  Kåret av Tek-redaksjonen

  Jeg bruker lite data:

  Ice Mobil 1 GB


  Jeg bruker middels mye data:

  Telio Go 5 GB


  Jeg bruker mye data:

  Komplett Maxiflex 12 GB


  Jeg er superbruker:

  Komplett Megaflex 30 GB


  Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

  Forsiden akkurat nå

  Til toppen