Nå kommer det virtuelle prøverommet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Prøv klærne virtuelt. Med det virtuelle prøverommet kan du se hvordan blazeren passer før du kjøper den på nettet. Bilde: Høyteknologifonden.
Prøv klærne virtuelt. Med det virtuelle prøverommet kan du se hvordan blazeren passer før du kjøper den på nettet. Bilde: Høyteknologifonden.

Et dansk forskerteam har som mål å skape et virtuelt prøverom på nettet, melder den nettsiden Comon.dk

Hovedmålet med nettsiden er å få nettkunder til å prøve klærne før de kjøper dem. Idag sendes mellom 25 til 45 prosent av alle klærne bestilt på nettet i retur fordi klærne ikke passer, noe som koster nettbutikkene og postvesenet mye penger. Med et eget digitalt prøverom vil dette bli endret betraktelig.

Kundene vil kunne selv velge de klærne de ønsker å prøve fra en meny på nettsiden de kjøper fra. Kroppen skannes av et 3D-kamera for å finne riktig passform. Når klærne er valgt vil man kunne se hvordan de passer ved hjelp av datamaskinens skjerm. Klærne vil settes virtuelt på og følge kroppens bevegelser, hevder forskerne.

Budsjett på 24 mill

Det statlige organet som bevilger penger til slike forskningsprosjekter, Høyteknologifonden ,har allerede bevilget 14 millioner kroner. Totalt skal forskerteamet ha fått å hele 24 millioner danske kroner for utvikling av det virtuelle prøverommet.

Selv kan vi se noen utfordringer knyttet til prosjektet. Et virtuelt prøverom slik danskene ser det forutsetter at brukerne også har et 3D-kamera installert på datamaskinen for at det i praksis skal kunne fungere. Dessuten må en rekke nettsider også være kompatible med det virtuelle prøverommet. Imidlertid tror vi de aller største aktørene på markedet vil benytte seg av dette i første omgang.

Forskerne regner med å bruke to og et halvt år på å utvikle det virtuelle prøverommet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen