Nå kommer de nye SD-kortene

Større, raskere og dyrere.
Større, raskere og dyrere.

Panasonic har lansert to minnekort basert på denne standarden. Kortene har kapasitet på 48GB og 64GB, og er altså større enn det som blir støttet av den eksisterende SDHC-standarden. Kortene støtter hastighetsklasse 10 og har en maksimal overføringshastighet på 22MB/s. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men i USA får de pris på $450 og $600.

SDXC-standarden støttes av en del nye kameraer. Vi har sett det i kameraer fra Panasonic og Canon som har blitt lansert nå de siste dagene, og vi regner med at i løpet av året har alle nye kameraer og videokameraer som benytter SD-kort støtte for dette.

De høye kapasitetene vil initielt være mest interessant for videokameraer. Men jeg ser også for meg at mediespillere kan utnytte det. For vanlige kompaktkameraer, er det i overkant, rett og slett fordi du har plass til så mange bilder at du dermed tømmer kortet for sjelden. Dersom kortet går i stykker eller går tapt på annen måte, mister du flere bilder jo større kortet er. Det er derfor ikke nødvendigvis lurt med størst mulig kort. Men er du på lang tur, med liten mulighet til å tømme kortene over på annet medium, er det naturligvis praktisk.

SDHC-standarden vil nok leve lenge ennå, så lenge det er behov for kort som ikke er større enn 32GB.

Se vår guide til minnekort for mer informasjon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen