Nå kommer de norske HD-programmene
Teknofil

Nå kommer de norske HD-programmene

Annonsør­innhold
Les hele saken »
HD-programmer begynner å komme for fullt, være seg naturprogrammer, dokumentarer eller filmer. Noen av sendingene er oppskalert materiale, mens andre ting er produsert i HD, av utenlandske selskaper.

TVNorge var første norske kanal ut med HD-sendinger, der vi lenge har kunnet se serier som CSI, Gossip Girl og The War at Home. Nå er også kanalen førstemann ut med å sende egenproduserte serier i HD.

Ungkaren
TVNorge har tidligere produsert Ungkaren, men årets utgave av programmet byr på noe nytt innen norske TV-sendinger. Denne sesongen sendes Ungkaren i HD, noe som gjør at TVNorge blir første kanal ut som sender en egenprodusert serie i HD.Kanalen tar videre sikte på å produsere flere programmer i HD, og allerede til høsten vil velkjente produksjoner fra TVNorge dukke opp på skjermen i HD.

- TVNorge vil komme med flere egenproduksjoner utover høsten. Både årets versjon av 71 grader nord og Åndenes makt vil bli vist i HD. Målet til TV Norge er å sende alle programmene vi lager i HD med tiden, forteller Ingrid Medhus i TVNorge.Flere programmer blir tatt opp i HD

Som nevnt er TVNorge i full gang med å sende programmer i HD, men hvor blir det i så fall av de resterende norske kanalene? NRK har jo allerede utalt at de kommer med HD i 2010, og har produsert serier som Himmelblå og Kodenavn Hunter i HD.

TV2 på sin side har produsert en del programmer i HD-kvalitet, og storsatsningen Hvaler er tatt opp i sin helhet i HD. TV3 tar også opp mesteparten av sine programmer i HD, men tilfelles med TV2, sender ikke kanalene ut noe av produksjonene i HD-kvalitet.

- Vi følger utviklingen nøye, men har nå foreløpig konsentrert oss om å sende HD på blant annet sportskanalen Viasat Sport HD. Så enn så lenge forligger det ikke noen dato for når TV3 kommer til å sende i HD, sier Presse- og Informasjonsansvarlig Øystein Hygen Christensen, i Viasat.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen