Nå kommer Angry Birds overalt

Angry Birds har blitt en megahit på iPhone og Android. På dagens applikasjonsmesse AppWorks fikk vi møte en av utviklerne  bak, Peter Vesterbacka  ”mighty eagle”  – og han hadde et par nyheter i ermet.

Dessverre nådde Vesterbacka ikke flyet sitt, og snakket i stedet til App Works-deltakerne via Skype. Han kunne forteller at Angry Birds fra starten av var designet for å bli en hit – med nøye analyse av hva som trengs for å få en app inn på topp ti på Apples App Store.

I går kom Angry Birds også til Android-telefoner, og sjefsørn Vesterbacka kunne også avsløre at Rovio ikke har tenkt å stoppe der.

- Vi skal være på alle mobilplattformer, på PC og på Mac. Neste år kommer vi også på konsoller – både Xbox, Wii, Playstation og PSP, sier han.

Vesterbacka sier Rovio har latt seg inspirere av Nintendo, og mer spesifikt deres Mario-karakter.

- Når Mario kjører bil i et spill, blir dette hetende Super Mario Car. Drar han ut i verdensrommet blir spillet Super Mario Galaxy. Vi kommer til å gjøre noe liknende med AngryBirds, dette første spillet er bare et lite glimt av AngryBird-verdenen. Og vi har så langt heller ikke hørt historien fra grisenes side, sier han.

Rovio har med andre ord store planer for sine sinte små fugler.

- Angry Birds er ikke bare et spill, vi skal bygge det til å bli en underholdningsplattform. Nå satser vi på å lage kosedyr av karakterene til julehandelen.

Og om du lurer – ja, de kommer med en egen elastisk sprettert som lar deg skyte Angry Birds på ordentlig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen