Nå kommer 6600

Det har knyttet seg stor spenning til Nokia 6600, som er regnet som selskapets første profftelefon basert på SymbianOS og Series 60. Mens det er over fire måneder siden den finske mobilgiganten først røpet spesifikasjonene til den kommende smarttelefonen, var det først i dag at de første leveransene tok sted.

6600 er en godt nedslanket versjon av 3650. Den er 2 cm kortere og 8 gram lettere, og har dessuten fått et adskillig mer estetisk og strømlinjeformet design enn forgjengeren - som best kunne beskrives som en overdimensjonert badeleke. Den har også fått forbedret batterilevetiden, og skal kunne levere opp til 4 timer taletid og 240 timers standby.

Skjermen har også fått seg en solid overhaling, og klarer nå å levere en 65536-fargers fargedybde. Dette burde åpne for adskillig bedre fargegjengivning og bedre bildekvalitet enn det vi så med den 4096-fargers skjermen til forgjengeren. Til sist blir dette den første telefonen fra Nokia med støtte for den nye 2.0-versjonen av Java, som åpner for mer avanserte spill og programmer.

Ellers har enheten det samme 640x480 pikslers kameraet, og kommer også med trippelbånd for bruk i USA, støtte for MMS-meldinger og Blåtann-teknologi for trådløs synkronisering og bruk av trådløse headsett. Nokia har imidlertid kostet på seg et større minnekort, og 6600 kommer med et minnekort med en størrelse på 32 MB i motsetning til det 16 MB kortet vi hittil har sett i Nokias telefoner.

De største nyhetene ved Nokia 6600 ligger imidlertid i den medfølgende programvaren, som i høyeste grad er rettet mot proffbrukeren. Nettleseren Opera lar deg surfe på fullverdige nettsteder, Kodak Pictures Application lar deg laste opp bilder til et online fotoalbum og HPs Print Application lar deg sende dokumenter og bilder fra telefonen til Blåtann-utstyrte skrivere for utskrift.

Foruten dette har Nokia også proppet telefonen med prøveversjoner av forskjellig programvare. WorldMate lar deg for eksempel holde styr på klokkeslett i fire forskjellige tidssoner, konverterer valutaer etter ferske kurser hentet ned fra nettet og har mulighet for å sjekke 5-dagers værvarsling for alt av verdens regioner og søke frem byer over hele verden.

Quickword lar deg lese dokumenter i Microsoft Word-format på mobiltelefonen, men ZipMan lar deg komprimere en eller flere filer i zip-arkiver for å la dem ta mindre plass på mobiltelefonen og være raskere å sende avgårde via infrarød, Blåtann eller GPRS. Programmet gjør det også mulig å pakke opp zip-filer som er sendt til mobiltelefonen fra PC eller lasted ned fra nett.

Et annet vedlagt prøveprogram er Mobile Mapguide, som inneholder kart og veivisning for de fleste større byer i Europa. Programmet kan dessuten også brukes sammen med GPS-basert tilbehør og dermed plotte inn brukerens posisjon på kartet og gi kjøreinstrukser ut fra dette.

Videre har Nokia lagt ved en prøveversjon av videoredigeringsprogrammet VideoStudio M-style. Det nye programmet lar deg sette sammen og redigere videoklipp du har tatt med telefonens innebygde kamera, og lar deg dessuten legge til lydeffekter og animasjons-effekter som panorama og speiling.

Vi vil komme tilbake med en grundig test av Nokia 6600 i løpet av de nærmeste ukene. I mellomtiden finner du en del informasjon om telefonen i prisguiden.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen