Nå kommer 3G-bølgen

Nå kommer 3G-bølgen

Operatørene holder fortsatt 3G-kortene tett til brystet, men Telenor viser et par fra stokken. – Vi hadde ved utgangen av juli 177 000 3G-brukere, sier informasjonssjef Anders Krokan til InsideTelecom.

Dobling på 7 måneder
To måneder tidligere rapporterte Telenor uoffisielt 133 000 kunder, og ved årsskiftet var tallet 90 000. De første sju månedene av 2006 har altså gitt en dobling, og pr i dag, i begynnelsen av oktober, kan man regne med at Telenor har passert 200 000 brukere.

- Datatrafikken i 3G-nettet har økt med 90 prosent fra januar til juli, sier Krokan. Økningen har vært på både ren mobildata, som i stor grad er folks bruk av 3G-kort til PCen, og på innholdstjenester.

Musikk, video
En innholdstjeneste som Telenor regner som suksess er nedlasting av musikk. – Til nå har våre kunder nedlastet 150 000 sanger til mobilen, siden vi startet med denne tjenesten i april på djuice i og mai på Telenor Mobil, forteller Krokan.

Telenor er også fornøyd med veksten i mobil-TV, hvor fotballscoringer på mobilen nå pushes hardt med reklame på TV-kanalene, men vil ikke oppgi tall for trafikken.

Men den litt latterliggjorte tjenesten videosamtaler viser nå vekst: - Vi hadde 110 000 videosamtaler i juni og 125 000 i juli. Det er en kraftig økning fra januar, da vi hadde 40 000, mens snittet utover våren var rundt 50 000 månedlig, sier Krokan, som legger til at man skal huske på at videosamtaler er gratis mellom Telenor-kunder ut året.

Krokan innrømmer at Telenor Mobil føler seg litt usikker på den rkaftige veksten i sommermånedene. – Det kan jo være at det gode sommerværet gjorde at folk fikk uimotståelig trang til å vise hverandre hvor deilig de hadde det på ferie, sier han.

NetCom
Også hos NetCom er man fornøyd med veksten, selv om Telenors fremste rival er enda mer hemmelighetsfull om stoda. – Vi opplyser ikke om kundetall eller trafikk på 3G, sier informasjonsdirektør Guri Wormdahl.

Men Wormdahl bekrefter at ”alle piler peker oppover” når det gjelder 3G. – Folk bruker virkelig sine 3G-mobiler nå. Taletrafikken øker med 10 prosent i måneden på 3G-nettet. De som bruker 3G-mobiler og 3G-kort er ofte storbrukere av tjenester.

NetCom åpnet sitt 3G-nett i fjor med bare datatrafikk og fikk raskt en betydelig etterspørsel på PC-kort for UMTS og tjenesten Connect. – Etter at vi lanserte en Connect-tjeneste som bruker 3G-mobilemn som modem har vi fått ny vekst i dette markedsegmentet, sier Wormdahl.

Tar av

I april sto NetCom-sjef August Baumann frem på TeleForum på Lillehammer og avslørte at NetCom til da hadde hatt 15 millioner kroner i trafikkinntekter på 3G-nettet, som hadde kostet 1,2 milliarder å bygge.

- Bildet ser atskillig lysere ut nå. Veksten er endelig der vi vil ha den. Det ser rett og slett ut som om 3G er i ferd med å ta av, sier Guri Wormdahl.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen