16 GB minne i ett knøttlite minnekort.

Nå kommer 16 GB Micro-SD

Nå har de første Micro-SDHC-minnekortene med 16 GB minne begynt å dukke opp i butikker. Flere utenlandske nettbutikker har lagerført Sandisks knøttsmå minnekort med voldsom lagringskapasitet.

Dermed blir det mulig å utstyre en rekke telefoner med minne nok til å lagre for eksempel 4000 sanger eller 30 000 mobilbilder. Og har du en mobiltelefon med 16 GB minne innebygget fra før, for eksempel en Nokia N96, kan du altså få totalt 32 GB i telefonen.

Din mobil kan støtte 16 GB

Selv om mange telefoner har en øvre grense for hvor stort minnekort de kan støtte, for eksempel 8 GB, er det ikke utenkelig at en god del modeller vil støtte 16 GB likevel. SDHC-standarden er nemlig fastsatt til å støtte minnekort på inntil 32 GB, så telefoner som følger standarden bør altså kunne ta i bruk så store kort.

Vi har ikke funnet Micro-SD-kort med 16 GB i norske nettbutikker enda, men ifølge Gizmodo selges 16 GB-kortet fra Sandisk for under 500 kroner i enkelte nettbutikker. Interessant nok finnes ikke dette kortet i Sandisks egen nettbutikk,

Om du syns 16 GB er litt lite bør du glede deg til neste år. Da er det nemlig ventet at Micro-SD-minnekort på 32 GB vil dukke opp. Det setter de store MP3-spillerne med harddisker på 30 GB vi kjøpte for noen få år tilbake litt i perspektiv.

(Kilde: gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen