Nå kan Xperia X10 rootes

Et av de mest fremtredende ankepunktene ved Sony Ericssons Xperia X10 er at telefonen kjører Android 1.6. Til tross for at telefonen klarte seg godt da den var inne til test i vår, er det nok mange som i dag heller ser til modeller fra Samsung og HTC med Android 2.1.

Det er planlagt en offisiell oppdatering til X10 fra Sony Ericsson som skal gi Android 2.1. Nå spørs det om ikke noen fra uoffisielt hold kan komme svensk-japanerne i forveien.

Å få root-tilgang på, eller å "roote", en Android-telefon kan sammenliknes med å jailbreake en Iphone. Det gir tilgang til å gjøre en hel del ting som Google eller produsenten ikke i utgangspunktet har lagt opp til at brukeren skal gjøre.

Å tilpasse eksisterende utgaver av Android til X10 er blant mulighetene som åpner seg med root-tilgang. Det kommer neppe som noen overraskelse at det er folkene på utviklerforumet xda-developers som har åpnet X10. Nye programvareversjoner og tilpasninger av større eller mindre slag har de seneste årene kommet som perler en snor fra dette forumet.

Noe ventetid må man uansett påregne før en ny programvareversjon kan dukke opp. I mellomtiden er en mer umiddelbar effekt at man kan få tilgang til å betale for programvare på Android Market. Dette gjøres ved å kjøre applikasjonen Market Enabler etter å ha fått root-tilgang.

Du kan lese mer om prosessen på xda-developers.com.

Vær obs på at fremgangsmåten er noe teknisk, og at garantien ikke gjelder dersom noe går galt underveis. Med andre ord er dette noe man ikke bør prøve seg på dersom man ikke føler seg forholdsvis trygg på hvordan man skal utføre stegene som beskrives.

(Kilde: xda-developers via androidandme.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen