Nå kan Windows 7 SP1 lastes ned

Microsoft har lagt ut oppdateringspakken Service Pack 1, og den gjelder både for Windows 7 og Windows Server 2008 R2.

For Windows 7 er det snakk om en samling av sikkerhetsoppdateringer, både nye og de som er blitt sluppet etter lansering av Windows 7, mens Server 2008 R2 får nye funksjoner med denne oppdateringen, nemlig Dynamic Memory og RemoteFX.

Dynamic Memory er spesielt nyttig for virtualiseringsfunksjonen Hyper-V. Med Dynamic Memory skal brukeren kunne øke tettheten for en virtuell maskin – dette skal kunne ordnes med tilgjengelige ressurser, uten at det skal gå utover ytelse, skalerbarhet eller sikkerhet.

RemoteFX er en teknologi som gjør det mulig å virtualisere skjermkortprosessoren på serversiden. RemoteFX vil gjøre det mulig for brukere som fjernjobber i et Windows-skrivebord å få bedre grafikkopplevelse i Windows. Teknologien gir støtte for alle programmer, inkludert 3D-baserte.

Før du installerer SP1

Dette bør du gjøre før du eventuelt installerer SP1 (her finner du også andre gode råd som skal sørge for vellykket installasjon av SP1).

  • Ta sikkerhetskopi av viktige filer.
  • Sørg for å installere siste oppdateringer via Windows Update før SP1 installeres, slik at siste driveroppdateringer er på plass.
  • Sørg for å virusskanne PC-en før SP1 installeres.
  • Bruk strømadapter dersom du installerer SP1 på en bærbar PC.
  • PC-en må restartes etter installasjon av SP1 – sørg derfor for å lagre arbeid før du setter i gang.
  • Det kan lønne seg å ta diskopprydding og defragmentering før SP1 installeres, spesielt dersom harddiskplassen er begrenset.

Det kan nevnes at det går an å fjerne installasjonsfilen til SP1 etter installasjonen, dersom det er behov for dette for å eventuelt rydde plass på harddisken. Dette kan gjøres via Start, Alle programmer, Tilbehør, Systemverktøy, Diskopprydding. Her skal du finne «Service Pack Backup Files». Vær imidlertid klar over at derom du fjerner installasjonsfilene til SP1, vil du på et senere tidspunkt ikke kunne eventuelt avinstallere SP1.

Problemer med enkeltprogrammer

Microsoft har lagt ut et notat som nevner at enkelte programmer kan ha problemer med SP1. Det dreier seg om programmer som IncrediMail Xe 2.0, Lenovo System Update, Ninja Trader 7.0, AlibreDesignExpress 9.2 og Ideazon Z Engine 2.5.0.29.

Microsoft mener slike problemer skal kunne fikses ved å ta en ekstra omstart på den berørte maskinen. Dersom ikke dette hjelper, oppfordres berørte brukere til å ta kontakt med utvikleren av det aktuelle programmet.

Last ned SP1

For ordens skyld, en eventuell testversjon av SP1 (beta eller lanseringskandidat) må avinstalleres før SP1 installeres.

Den enkleste måten å installere SP1 er via Windows Update, men det er ikke sikkert at oppdateringen er tilgjengelig for din PC, men vi har sjekket og i skrivende stund er SP1 klar for nedlasting via Windows Update. Et alternativ er å vente til den blir installert via automatisk oppdatering av Windows, dersom denne funksjonen er aktivert.

En alternativ nedlastingsmetode er laste ned hele installasjonsfilen (2 GB), brenne denne på en DVD og installere SP1 på den måten. SP1 for Windows 7 og Windows Server 2008 R2 kan lastes ned fra microsoft.com. Denne ISO-filen inneholder oppdatering for alle mulige utgaver av Windows 7 og Windows Server.

Trykk på «Fortsett» for å laste ned ISO-filen. Før filen lastes ned må Windows valideres. Dette gjøres ved å først laste ned og kjøre valideringsverktøyet, for deretter å kopiere valideringskoden, som dukker opp, til vinduet for å fullføre validering (du får instrukser om denne prosessen på selve nedlastingssiden). Deretter er det bare å trykke på Last ned-knappen. Du kan nå velge å lagre filen, brenne den på en DVD, og installere SP1 ved å kjøre setup.exe-filen fra DVD-en, og følge instruksene.

(Kilde: The Windows Blog (1), The Windows Blog (2), Technet (1), Technet (2), Softpedia, Microsoft (1), Microsoft (2))

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen