Nå kan Steam lastes ned til Mac

Dersom du ikke har fått det med deg er Steam en spill- og distribusjonsplattform for dataspill. Ved å laste ned og installere en liten applikasjon på datamaskinen din kan du kjøpe og spille de fleste spilltitler som gis ut i dag. Disse får du da i digital form - det vil si at du må laste ned hvert enkelt spill - og de knyttes opp mot din egen Steam-konto.
 
Det er flere fordeler ved å bruke et system som Steam. Den ene er at du slipper å gå i butikken, eller vente på at det nyeste spillet skal komme i posten. Du kan også installere plattformen og spillene på flere datamaskiner. Riktignok kan du kun være logget inn på en av gangen, men det er altså uproblematisk å bytte, og du slipper å dra med deg det fysiske spillet. At du slipper å slipper å bruke en DVD er også en fordel for deg som har en bærbar uten optisk drev. Og så er det jo slik at Steam holder spillet oppdatert for deg - du slipper å tenke på patcher eller oppdateringer.

Men det er ulemper også. Har du en treg nettlinje kan det ta lang tid å laste ned et spill. Og så er det slik at du ikke kan selge spillet igjen - det er jo fastlåst til din konto (men det finnes også folk som selger kontoen sin...).

(artikkelen fortsettes)


Se opp for onsdager
Fram til nå har Steam kun vært tilgjengelig for PC-brukere, men nå får også Mac-folket anledning til å benytte seg av denne plattformen. Dette er et smart trekk av Valve (utviklerne bak Steam og spill som Half-Life, Counter Strike og Portal), for det blir stadig flere Apple-brukere, og de har vist seg å være ganske så betalingsvillige når det gjelder å kjøpe ting som musikk, film og apps over nett. Så hvorfor ikke spill?

For tiden er utvalget av spill på Steam som kan kjøres på Mac nokså begrenset, men godsaker som blant annet Civilization IV, Football Manager 2010 og World of Goo er på plass. Disse er dessuten merket Steam Play, noe som betyr at et kjøp vil la deg bruke spillet både på Mac og PC. Dessverre ser det ikke ut til at dette har tilbakevirkende kraft - vi får i hvert fall ikke lov til å spille Civilization IV som tidligere er kjøpt for PC, på vår Mac.

Nye utgivelser for Mac skal komme hver onsdag i ukene fremover.

Gratis Portal fram til 24. mai
Det digitale kakestykket denne gangen er likevel spillet Portal, som du gjennom Steam vil kunne skaffe deg gratis fram til 24. mai. Portal har fått over 70 "årets spill"-utmerkelser og kom på tredjeplass i vår søsterside Gamer sin gjennomgang av det forrige tiårets beste spill. Å si at det er anbefalt er altså en underdrivelse, og er du i tvil kan du jo sjekke ut Gamers anmeldelse av spillet.

For å få Portal gratis (enten du har Mac eller PC) må du dog altså bruke Steam. Det kan du laste ned på denne siden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen