Nå kan iPhone forsikres hos Telenor

Mobilen skrev i oktober om Bjørn Nilsen som ble bedt om å betale 3000 kr for å reparere et knust bakdeksel på sin iPhone 4. En god sikkerhet mot slike uventede kostnader er å signere en forsikring på mobilen, men det har Telenor hittil nektet sine iPhone-kunder.

– Apples policy på reparasjon gjør at skadeoppgjørene blir uforholdsmessig dyre sammenlignet med andre mobiltelefoner. Derfor har vi ikke kunnet benytte den vanlige forsikringsordningen, forteller informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan.

Samtidig har det vært fullt mulig å forsikre iPhone hos alle andre mobiloperatører med mobilforsikring, deriblant Netcom og Chess.

Nå gjør imidlertid Telenor helomvending.

– Vi erkjenner at det er behov for en egen forsikring, og vi lanserer nå et eget forsikringstilbud for iPhone, har Krokan fortalt Mobilen.no.

Billig blir forsikringen ikke. Telenor forlanger et månedsbeløp på 99 kroner, eller nærmere 1200 kroner i året. Til sammenligning kan du forsikre telefonen i ett år hos Netcom og Chess for henholdsvis 828 kroner og 384 kroner.

Egenandelen til Telenor ved skade er også høyere på 500 kroner. TIl sammenligning tar Netcom og Chess 350 kroner, med visse forbehold*.

– Det er dette prisnivået vi har landet på at er det forsvarlige, sier Krokan.

Les også:
Slik lurer Apple seg unna iPhone 4-garanti

*) 350 kr er for første skadesak, og dette stiger til 750 kr ved nytt skadetilfelle innen 18 måneder. Chess krever 1000 kr i egenandel ved skade første tre måneder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen