Espen Swang testet nylig Dragon Dictation som bruker samme teknologi.

Nå kan iPhone 4S få støtte for norsk

Selskapet bak den "intelligente assistenten" Siri har nå lagt til støtte for norsk språk.

Ikke alle var like fornøyde med Apples iPhone-lansering i går. Ut over spesifikasjoner og design, så det ut til at vi i Norge ville fått en ekstra grunn til å være misfornøyde. En av de viktigste funksjonene som ble lansert i går støtter nemlig ikke norsk språk ennå.

Det dreier seg selvsagt om den "intelligente assistenten" Siri. En del av menysystemet som skal forstå dine muntlige beskjeder, og svare deg med samme mynt.

Nå ser det imidlertid ut til å være lys i enden av tunnelen. Selskapet som har utviklet teknologien i Siri-funksjonen, Nuance, skal nå ha fått støtte for norsk språk.

Svært anvendelig

Med Siri kan du for eksempel spørre iPhone om hvor den nærmeste bensinstasjonen er, eller om hva slags vær det blir. iPhonen vil sende spørsmålet ditt gjennom en intelligent søkemotor før den svarer deg.

Noe av poenget her er at du kan snakke til telefonen slik du snakker til hvem som helst.

Om du sier "minn meg på pappas bursdag 19. mai", skal iPhone 4S markere datoen i kalenderen.

I tilleg svarer telefonen med en lett forståelig maskinstemme. Svaret kan være en enkel bekreftelse på at datoen er husket, men spør du om været kan du også få beskjed om å huske paraplyen.

I tillegg til å svare med stemme får du opp søkeresultater eller applikasjoner som besvarer spørsmålet på skjermen.

I motsetning til annen talegjenkjenning, skal Siri være svært omfattende. Du har kanskje forsøkt talestyrt oppringning eller applikasjonen Google Translate i samtalemodus, men Siri lover å være mer lærenem og la deg prate et mer naturlig språk.

Opp til Apple å integrere

Det siste døgnet har mange spekulert i om Siri ville komme til Norge, og om det fins moden teknologi for talestyring på norsk.

Nå ser det altså ut til at teknologien fins. Neste spørsmål er hvor lang tid Apple vil bruke på å integrere den i iOS 5.

Siri er kun et av mange produkter Nuance er kjent for. Tidligere i år testet vi Dragon Dictation som bruker samme teknologi:
Test av Dragon Dictation – Nå kan du se hva jeg sier

(Kilde: pressemelding, Nuance)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen