Nå kan Firefox-mobilen bli virkelighet

Nå kan Firefox-mobilen bli virkelighet

Mozilla vil lage OS basert på Android.

Det ser ut som det kan bli enda en konkurrent i operativsystem-kampen. Nå avslører Mozilla at de arbeider med en mobil platform kalt "Boot to Gecko"(B2G).

Baserer seg på Android

Mozillas hovedmål er å rydde opp i den fragmenterte mobile hverdagen vi lever i dag, med konkurrerende plattformer som såvidt vet hvordan de skal samarbeide. B2G ønsker å vise at en web-basert, åpen standard er veien å gå, og at det kan konkurrere med de nåværende gigantene.

Prosjektet er fortsatt tidlig i oppstartsfasen, og lite arbeid har blitt gjort til nå. Mozilla har imidlertid fortalt at de vil ta utgangspunkt i Android, slik at arbeidet deres raskt vil være kompatibelt med et stort utvalg av maskinvare de kan teste ut på. Det langvarige målet deres er likevel å bruke så lite som mulig av Androids originale kode, og heller basere seg på Gecko, Firefox sin HTML-rendringsmotor.

- Vi vil komme oss vekk fra Androids egne koder, og vekk fra deres Java-baserte kodemiljø, skriver utviklerne på B2Gs Wiki-side.

Åpen standard

En av de mange utfordringene Mozilla står overfor er sikkerhetsspørsmålene som kommer til overflaten når et webbasert-OS skal få full tilgang til maskinvaren. Dermed er flere av delmålene å bygge, teste og portere applikasjoner til å ikke bare kunne kjøre sikkert i deres egen webleser Firefox, men også i andres.

Prosjektet er som sagt kun i startfasen, men vi kan jo likevel begynne å drømme om hva Mozilla kanskje kan få til. I fjor dukket videoen nedenfor opp, som et forslag til hva vi kan håpe på i framtiden fra Mozilla.

Hva synes du?


(Kilder: Ars Technica, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen