Nå kan du velge OS selv

Zircon Axia A108 fra Oswin er ikke en telefon for mannen i gata. Dette er en smarttelefon, og de som har behov for slike funksjoner har jo ofte en favoritt når det kommer til operativsystemer.

Med Zircon Axia kan du enkelt og greit velge mellom fem forskjellige operativsystemer. Liker du Windows CE? Linux? Palm? eller kanskje Windows Pocket PC? Sammen med et litt mer ukjent operativsystem som heter MXI (Motion eXperience Interface operating system) er dette de fem alternativene du har å velge mellom.

Spesifikasjonenen til Axia A108 er ikke av de mest beskjedne. For å nevne noe, har håndsettet en 2,2 tommer stor skjerm med oppløsning på 240 x 320 piksler, 64 MB ram og 1,3 megapiksels kamera. Modellen er en trippelbånds GSM-telefon med GPRS klasse 10. Den har hverken støtte for EDGE eller UMTS, noe som sikkert kan være savnet av brukere som kan trenge slikt i telefonen.

Modellen med Windows CE er allerede på markedet, og blir markedsført som verdens minste telefon med CE. Oswin planlegger å lansere modellen med Windows Pocket PC i årets tredje kvartal. De to siste variantene, med linux og Palm OS 6, er ventet på markedet i siste kvartal. Modellen med Palm OS kan bli verdens første håndsett med Palms nye operativsystem. Oswin, som har base i Singapore, vil prøve å få lansert telefonene på verdensbasis.

Hvis du velger Windows-modellen som allerede er tilgjengelig, og har lyst til å prøve et nytt operativsystem senere, kan du sende inn telefonen til Oswin for å bytte operativsystem. Mot et visst gebyr for lisens på programvaren, selvsagt.

Hvis du ikke liker det klassiske mobilformatet, er det vel også betryggende at de har planer om å utvikle en versjon med skyvbart tastatur, slik som for eksempel Samsung D500.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen