Nå kan du tilstå synder med mobilen

Valget for siste skriftemål var vanskelig, siden ingen i redaksjonen er katolikker. Vi endte med å bruke fødselsdatoen til undertegnede.
Valget for siste skriftemål var vanskelig, siden ingen i redaksjonen er katolikker. Vi endte med å bruke fødselsdatoen til undertegnede.
Man kan velge synder fra en liste. Vi fant ingen valg i
Man kan velge synder fra en liste. Vi fant ingen valg i "Responsibilities to God".
Vi kan også legge til våre egne
Vi kan også legge til våre egne "Custom sins". Vi ble litt usikre, men fant ut at generelle leveregler og forsetter kanskje hørte til her.
På vei inn i skriftemodus blir vi minnet på hvor lenge det er siden vi sist tilsto våre synder.
På vei inn i skriftemodus blir vi minnet på hvor lenge det er siden vi sist tilsto våre synder.

iPhone-applikasjonen Confession skal hjelpe katolikker med skriftemålet. Spesielt skal den kunne hjelpe frafalne troende med å ta turen tilbake til skriftestolen.

Applikasjonen skal være den første som er godkjent av den katolske kirken, og det er biskop Kevin Rhoades som har godkjent applikasjonen for utviklerne i Little iApps.

Confession skal ikke komme i stedet for handlingen, men den skal være til hjelp under skriftemålet. Vi tok en tur gjennom applikasjonens funksjoner.

Vi tester

Her kan man ved hjelp av en kryssliste finne ut hvor mye man har syndet. Man kan også legge inn egne synder. Vi blir ikke helt klok på hva formålet med det er, men vi la til en synd som vi følte vi måtte klare å unngå.

Når vi kommer så langt at vi skal skrifte lager applikasjonen en liste som viser hva vi har gjort galt, også kan vi krysse av etter hvert som vi har tilstått hver av syndene.

30 år siden sist

Vi får også presentert hvor lenge det er siden man sist skriftet. Vi antok for anledningen at sist undertegnede var forholdsvis uskyldsren var ved fødselen. Dermed slår det mot oss fra Confession at det er 30 år siden vi sist skriftet.

Skriftedelen av applikasjonen avsluttes ved at man leser en bønn.

Godt bevarte hemmeligheter

For å komme i gang må man opprette brukerkontoer i Confession, og hver brukerkonto er beskyttet av passord. Dermed kan man føle seg trygg på at ingen uvedkommende får se hvilke synder man har begått.

Ifølge nettstedet Gawker skal applikasjonens arbeidstittel ha vært A Priest in Your Pocket. Heldigvis ble appen hetende Confession i stedet, og den koster 11 kroner i App Store.

Les også:

(Kilder: nydailynews.com via gawker.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen