Nå kan du surfe i lufta

Nå kan du surfe i lufta

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det norske flyselskapet Norwegian har nå satt i gang tilbud om tilgang til internett på fly i lufta, som et av de første i Europa.

Tilbudet gjelder foreløpig kun to Norwegian-fly, men før sommeren skal i alt elleve kunne tilby trådløst nett for passasjerer. Tilbudet skal utvides til 21 fly i løpet av året. Målet er at i 2012 skal alle Noregian-fly (60 stykker) ha trådløst nett ombord.

Norwegian har drevet med tester av nettet i over to år, og selskapet mener nettet ikke vil påvirke sikkerheten på flyet. Systemet er sertifisert av internasjonale luftfartsmyndigheter, og godkjent av Post- og teletilsynet.

I går var det offisiell åpning 12000 fot over bakken, og det var fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud som trykket på på-knappen.

Foreløpig gratis

Tilbudet skal være gratis en stund framover. Dersom selskapet begynner å ta betalt for tjenesten, vil det aldri bli dyrere enn hva det koster i Wi-Fi-soner på bakken, sier Norwegians direktør for IT og forretningsutvikling, Hans-Petter Aanby, til dagbladet.no.

Når man booker billetter hos Norwegian vil avganger med trådløst nett være merket med Wi-Fi. Billettprisen vil være den samme på fly med og uten nettilgang. Dersom tilbudet viser seg å være populært, vil det fortsette å være gratis, sier Aanby.

Det er ingen ladestasjon på flyet, så brukeren må sørge for å lade PC-en før vedkommende går ombord.

SAS med nettplaner i 2011

SAS har tidligere presentert tilbud om internett på sine fly, og planen var å få dette på plass i april 2011. Nå er dette tilbudet imidlertid utsatt. Åtte fly vil få trådløst nett i løpet av 2011, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth W. Vikse i SAS til dagbladet.no.

(Kilde: Dagbladet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen