Nå kan du spille Minecraft på mobilen

Minecraft lansert på mobil

Eiere av Xperia Play kan laste ned en alfa-utgave av det kreative spillet.

Det svenske indiefenomenet Minecraft har nå tatt sitt første steg over på mobilmarkedet. En alfa-versjon har nemlig blitt lansert på Android Market for Sonys Xperia Play. På samme måte som PC-versjonen vil Android-versjonen få en konstant strøm av oppdateringer, og er på langt nær ferdigutviklet.

Notch viser mobilutgaven på en Xperia Play-telefon.
Notch viser mobilutgaven på en Xperia Play-telefon.

Den versjonen som er ute nå (Alpha 0.1) fokuserer på det kreative aspektet ved Minecraft. Det betyr at du kan utforske tilfeldig genererte verdener, bygge med 36 forskjellige typer blokker og invitere andre spillere inn i verden din via lokale nettverk.

Spillet har for øyeblikket ingen monstre. Det virker fortsatt å være litt usikkerhet rundt hvordan disse skal implementeres, og utviklerne vil ifølge nettstedet Wired vente med dette til de får tilbakemeldinger fra brukerne. De er også usikre på om de vil ha med dag/natt-syklus:

— En dag-og-natt-syklus er noe vi nøler med, siden du har mye kortere tid på deg når du spiller på en mobil. Tenk deg at du har en busstur på fem minutter og det er bekmørkt hele tiden, sier en representant for Mojang til Wired.

Minecraft Pocket Edition vil også bli tilgjengelig for ordinære Android-telefoner etter en stund. Det er også mulig vi ser en iOS-utgave i fremtiden.

Les også: Minecraft får egen spillmesse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen