Nå kan du søke med kameraet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Du kan søke på filmer med kameraet.
Du kan søke på filmer med kameraet.

Nokia introduserer en ny tjeneste de kaller Point & Find. Denne skal enkelt og greit finne informasjon på internett for deg basert på bilder. Konseptet er at du tar bilde av for eksempel en filmplakat, så finner tjenesten ut hvor du kan se filmen, en trailer, omtale og annet.

I øyeblikket er tjenesten kun i betautgave, og det er kun filmplakater som fungerer med den. Nokia tenker imidlertid at du skal kunne finne informasjon om alt mulig ved hjelp av Point & Find i fremtiden.

For eksempel nevner nevnes det at du skal kunne ta bilder av Cartoon Network-relevante objekter og få mer informasjon om programmer og annet kanalen tilbyr relevant til akkurat dette bildet. Tar du bilde av Spongebob får du mer informasjon om Spongebob.

Det kan også tenkes at du vil kunne ta et bilde av for eksempel en mobiltelefon og få tilsendt de laveste prisene, tester og annen relevant informasjon om akkurat den telefonen.

Bruker strekkoder og GPS

Tjenesten skal også kunne kjenne igjen strekkoder, benytte seg av GPS-en i telefonen, og gi deg mulighet for vanlig tekstsøk.

Nå søker Nokia tilbakemeldinger fra næringslivet om hvordan de ønsker å bruke Point & Find. Nøyaktig hvilke funksjoner tjenesten vil by på i fremtiden er noe uklart.

Betaversjonen er tilgjengelig på pointandfind.nokia.com, men kun for brukere i USA og Storbritannia.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen