Nå kan du snart se Flash på Iphone

Det har vært store mengder frem og tilbake hva angår Adobes teknologi for aktivt innhold den siste tiden. I den sammenheng kommer nok Chris Smoak til å få en viss oppmerksomhet fra reklamebransjen etter å ha utviklet en teknologi han har kalt Smokescreen.

Basert på Javascript

Per i dag er det umulig å se Flash på Iphone OS-baserte dingser fra Apple. Med Smokescreen skal man svært enkelt kunne omgå denne begrensningen på Iphone, Ipod Touch og Ipad.

Teknologien fungerer helt og holdent i nettleseren. Filene som inneholder Flash-presentasjonen kalles SWF, og disse demonteres til sine enkelte faktorer av scriptet. Deretter settes innholdet sammen igjen som blant annet SVG (Scalable Vector Graphics), et bildeformat som støttes av mange nyere nettlesere og tillater både scripting og animasjoner i bildefilen.

All kode virker, men spill blir for tungt

Den Javascript-baserte spilleren skal ifølge skaperen fungere uten behov for å skrive om Flash-basert innhold, og spilleren vil bli tilgjengelig som åpen kildekode i nær fremtid.

Engadget har testet Smokescreen, og kommet frem til at animerte annonser og enklere innhold fungerte greit, mens video og spill ble forferdelig tregt på en Iphone 3G.

(Kilde: engadget.com via mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen