Nå kan du snakke til Google

Nå kan du snakke til Google

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Søket viser deg treff i nærheten.
Søket viser deg treff i nærheten.

Google, verdens største søkemotor, åpner for å gjøre det enklere å søke med mobilen. Eiere av Blackberry-telefoner kan nå nemlig søke på internett bare ved å si hva de søker etter. Dermed er det enda raskere å søke mens du er på farten.

Les også:
Test av Blackberry Curve 8900 »
Test av Blackberry Pearl 8220 »
Test av Blackberry Bold 9000 »

At du slipper å skrive er greit, men det er også praktisk at du kan søke på ting du ikke er helt sikker på hvordan staves. Et eksempel er Leicester Square i London, som jo uttales "lester square".

Søk i nærheten

Blackberry-eiere får også muligheten til å bruke tjenesten My Location, som gir deg søkeresulater basert på hvor du er. Er du for eksempel i Dublin og søker etter en pub vil de første søkeresultatene som dukker opp være puber i nærheten av der du faktisk er. I disse søkene vil det i tillegg være en lenke til et kart som viser hvor puben er, slik at du kan finne frem raskt.

Når du da kombinerer stemmesøk og lokasjonssøk trenger du enkelt og greit bare å si til telefonen at du søker etter en pub i nærheten. Google kan dermed bli et svært nyttig verktøy når du for eksempel er på ferie.

Ferieassistent

Stemmesøket fungerer som et vanlig Google-søk, så du kan for eksempel be Google om å konvertere valuta eller vise deg værmeldingen for stedet.

Stemmesøket fungerer kun på engelsk, og du må ha en Blackberry-telefon med versjon 4.2 av operativsystemet for å benytte stemmesøket. Har du en slik telefon må du besøke m.google.com med telefonen og laste ned programmet Google Mobile for å komme i gang.

(Kilde: googlemobile.blogspot.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen