Nå kan du skifte utseende i Opera Mini

Nå kan du skifte utseende i Opera Mini

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Grønn er en av de nye fargene i Opera Mini 4.2. (Foto: Opera)
Grønn er en av de nye fargene i Opera Mini 4.2. (Foto: Opera)

Opera lanserer nå en ny betaversjon av Opera Mini, nemlig versjon 4.2. En av nyhetene i den nye versjoner er at det har blitt mulig å skifte utseende på mobilnettleseren. 

I Opera Mini 4.2 kan du foreløpig velge mellom rød (klassisk), svart, grønn, sølv, rosa, rød (ny type) og gul farge på temaet. På den måten kan du enkelt tilpasse Opera Mini til å stå i stil med mobilen din eller menyene på mobilen. 

Bedre Youtube-støtte

Støtten for Youtube-videoer har også blitt bedre, ved at du nå kan velge mellom et bredere utvalg av mobiler å se video på. Forbedringer i synkroniseringsløsningen lar brukere dele notater med PC-en sin, i tillegg til bokmerker og sist besøkte internettadresser.

I versjon 4.1 ble det mulig å surfe på nettsider mens du er frakoblet, såfremt du har lastet de inn på forhånd. Den muligheten finnes selvsagt også i den nye versjonen. 

Den store fordelen med Opera Mini, er fortsatt at det går raskere og surfe og koster langt mindre, fordi eksterne servere ferdigtygger nettsidene før de lastes inn på mobilen din. Å laste inn VG Nett med en vanlig mobilnettleser koster 41,50 kroner, mens med Opera Mini koster det deg 3,93 kroner dersom surfeprisen er på ganske gjennomsnittlige 13 kroner per megabyte.

Du kan laste ned Opera Mini 4.2 ved å peke mobilnettleseren til http://www.operamini.com/beta/

Nye servere

I tillegg har Opera opprettet en ny server i USA, noe som gjør at brukere i Amerika og Oceania kan surfe raskere med Opera Mini enn før. Et nytt kontor har også blitt opprettet i Taipei i Taiwan, for å komme nærmere brukerne i den østlige delen av verden.

Opera er riktignok et norsk selskap, men Opera Mini brukes faktisk av flere personer enn det er innbyggere i Norge, Sverige og Danmark tilsammen. Nettleseren har nemlig nå over 20 millioner brukere, og kan skryte av en vekst på hele 341 prosent fra september 2007 til samme måned i 2008. Veksten er størst i Afrika, der mobilen for mange er eneste verktøy for å komme seg på internett.

Les mer om Opera Minis astronomiske vekst »

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen