Test

Nå kan du ringe med TV-en

Dagens flatskjermer er mer en bare et apparat som kan ta inn Sportsrevyen. Ved hjelp av IP-tjenesten Skype kan du nemlig ringe opp din rike onkel på andre siden av dammen - direkte fra flatskjermen din.

Kort om Skype
Skype er en konferansetjeneste for å ringe og føre videokonferanser over internett.

Ved hjelp av et webkamera kan du føre samtaler med levende bilder fra hvor som helst i verden, uten at det koster noe. Les mer om Skype her.Må kjøpes utenom

Det er på langt nær alle flatskjermer på markedet i dag som kan brukes til Skype, men blant annet Samsungs nye 7000- og 8000-serie har støtte for IP-tjenesten.

Vi har nettopp testet 8000-serien til selskapet og bestilte derfor et webkamera fra Skypes nettsider, som i skrivende stund koster 800 kroner inkludert frakt.

Et kamera som forøvrig takler opptil VGA-oppløsning (640 x 480 punkter), noe som er nokså standard til å være et webkamera. Kameraet har også innebygget mikrofon.

Les også vår duell mellom to HD-webkameraer til PC.

Enkelt å montere
I eksen til webkameraet du mottar fra Skype, finner du foruten selve webkameraet et deksel, skruer, bruksanvisning og en USB-ledning.

Kameraet hektes over toppen på flatskjermen og det fester seg hjelp av magneter.

Sett inn USB-kabelen i kameraet og videre ned i en av USB-inngangene på skjermen.

Da er det bare å ta frem fjernkontrollen.Må oppdateres
Med fjernkontrollen i hånda klikker du deg inn via Content-knappen inn i menyen på TV-en. Velg så internet@tv.

Når du kommer inn i oversikten over alle widgets som er installert på skjermen, velger du Skypes widgetikon. I vårt tilfelle er Skype-widgeten plassert øverst i det høyre hjørnet.

Når vi trykker oss videre på skype-ikonet starter programmet, men blir fort avbrutt. Det viser seg nemlig at programmet på lik linje med mye annet i teknologiverden trenger en oppdatering.

Velg å foreta en oppgradering, Dette går automatisk og er unnagjort på noen få sekunder. Det kan dog variere litt etter hvor rask internettilkobling du har.Logg deg inn
Etter at oppdateringen er ferdig installert, starter Skype. Her kommer du til en enkel meny der du skal skrive inn ditt brukernavn og passord.

Her gjelder det å holde tunga rett i munn, for du bruker fjernkontrollen til å taste inn bokstaver på samme måte som du gjør med en mobiltelefon som har stavefunksjon (T9).Når du taster inn passordet kan du trykke på den røde knappen på fjernkontrollen for å se hva du skriver, og ikke bare * i skrivefeltet.

Med både brukernavn og passord lagt inn navigerer du deg ned til innloggingsknappen.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen