Slik ser den første mobilutgaven av Firefox ut. (Bilde: skjermdump)

Nå kan du prøve mobil-Firefox

Nå er det første utgaven av Firefox for mobiltelefoner sluppet løs. Nettleseren har fått navnet Fennec, og er i en alpha-utgave. Det vil si at den er i et tidlig utviklerstadie, og ikke klar for offisiell lansering.

Fennec er dessuten kun tilgjengelig for Maemo, som er Nokias Linux-plattform for surfebrettet Nokia N810. Det er med andre ord ikke mulig å installere Fennec på vanlige mobiltelefoner enda. Det finnes for øvrig også versjoner av Fennec som kan kjøres på vanlige PC-er.

Ønsker tilbakemeldinger

Utviklerne har laget et nytt brukergrensesnitt basert på det som finnes på PC-versjonene av nettleseren. Nå ønsker de tilbakemeldinger på arbeidet som er gjort så langt.

Foreløpig har utviklerne hos Mozilla, som står bak Firefox, gitt Fennec mulighet for søk rett i adressefeltet, surfing med faner, passordadministrasjon, nedlastingsassistent og mye annet.

Dersom du vil prøve ut Fennec, finner du instruksjoner på Mozillas hjemmesider. Der finner du også informasjon om hvordan du kan komme med dine tilbakemeldinger.

(Kilde: mozilla.org)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen