Nå kan du låse opp Iphone

Nå kan du låse opp Iphone uten å skaffe operatørlåskode fra Netcom. (Foto: Illustrasjon)
Nå kan du låse opp Iphone uten å skaffe operatørlåskode fra Netcom. (Foto: Illustrasjon)

Hackergruppen The Iphone Dev Team har nå lansert programmet Yellowsn0w, som kan låse opp din operatørlåste Iphone. Det betyr at du kan bruke telefonen sammen med andre operatører enn Netcom uten å si opp Netcom-abonnementet.

Yellowsn0w krever at du har installert den nyeste Iphone-programvaren fra Apple, versjon 2.2, og at du har åpnet Iphone for programvare som ikke er autorisert av Apple. Sistnevnte kan du gjøre med Pwnagetool fra den samme hackergruppen. 

Lovlig å låse opp

Både Apple og Netcom liker det kanskje dårlig, men det er fullt lovlig å fjerne operatørlåsen på en telefon du har kjøpt med operatørlås. 

Alternative måter å fjerne operatørlåsen på, er å få operatørlåskode hos operatøren. Dette får du gratis etter du har hatt Iphone og abonnementet med bindingstid i ett år. Du får også operatørlåskoden dersom du bryter bindingstiden, men da må du betale et bruddgebyr.

Ifølge Netcoms kundeservice får du ikke en operatørlåskode gratis om du spør om dette mens du har bindingstid, slik du kan få hos Telenor. Det er heller ikke mulig å betale for en operatørlåskode uten å bryte bindingstiden. Yellowsn0w er dermed eneste alternativ dersom du ikke vil bryte bindingstiden, men likevel bruke Iphone i andre mobilnett.

–Anbefales ikke

Netcom anbefaler ikke å låse opp Iphone ved hjelp av Yellowsn0w.

– Dette kan føre til at man mister garanti- og reklamasjonsrettigheter dersom noe går galt. Dessuten selger vi bare Iphone med bindingstid, så det er spørs hvor lønnsomt det er å låse opp telefonen på denne måten, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom.

(Kilder: The Iphone Dev Team)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen