Nå kan du kjøpe Iphone ulåst

Nå kan du kjøpe Iphone ulåst

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På mandag skrev vi at salget av Iphone stopper opp i Tyskland, etter at Vodafone gikk rettens vei for å få svar på om den eksklusive avtalen mellom T-Mobile og Apple bryter tysk lovgivning. De vil vite om tyske lover forbyr salg av mobiler som ikke kommer som et ulåst alternativ. T-Mobile har derfor valgt å selge et ulåst alternativ av telefonen. Dette fører til at norske brukere kan kjøpe telefonen ulåst fra Tyskland.

Les mer:
Iphone stoppes i Tyskland
Iphone selges ulåst i Frankrike- lovlig
Nå låses Iphone på nytt

Kommer ulåst

T-mobile i Tyskland landet en eksklusiv salgsavtale med Apple, en avtale som gjorde at kunder måtte signere en 24-måneders avtale til en pris av minimum 1 176 euro for å kjøpe en Iphone til 399 euro. Denne summen tilsvarer altså 1 575 euro eller hele 12 600 kroner.

Denne avtalen mente konkurrentene Vodafon og Debitel var stikk i strid med tyske lover som skal kreve at mobiler må kunne selges ulåst. Begge konkurrentene har nå sendt inn klage til tyske domstoler, og har fått innvilget en forføyning, en midlertidlig stopp av salget så lenge saken behandles. Også det franske lovverket krever dette. Les mer om det her.

Følgende har selskapet uttalt at Iphone nå selges uten kontrakt for 999 euro (ca 8.000 kroner) i butikkene, og for de som allerede har kjøpt, kan de få gratis opplåsning av sin nye mobil. Reuters skriver at dette vil ikke gi alle funksjonalitene som musikkspilleren og nettleseren kan tilby. Hvorvidt dette er i strid med den pålagte forføyningen, har ikke kilden fått svar på.

Norske brukere som vil kjøpe en lovlig ulåst versjon av mobilen må da ut med omtrent 8 000 kroner, som er langt mer enn det koster via piratimport fra statene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen