Nå kan du kjøpe 3D-videokamera

De første 3D-TV-ene er allerede i salg, og hvis du vil se dine egne videooptak i 3D har nå også verdens første 3D-videokamera for vanlige forbrukere kommet på markedet.

Panasonic er produsent og de har gitt videokameraet navnet HDC-SDT750.

Det er i utgangspunktet et Full-HD-videokamera som kan brukes til 2D-opptak, men det medfølger også en 3D-konverteringslinse som festes foran på kameraet hvis du vil gjøre opptak i 3D. Linsen tar opp video simultant fra høyre og venstre side (hver i 960 x 1080p oppløsning) for å gjenskape 3D-effekten.

Videokameraet har videre en 3MOS bildesensor og en Crystal Engine Pro-prosessor. Det skal ifølge Panasonic gi fargerike og skarpe bilder både i 2D og 3D, selv når det det lite lys. Andre spesifikasjoner inkluderer en 35 mm vidvinkellinse fra Leica Dicomar (58 mm når du bruker 3D-linsen), noe som er gunstig når du skal filme landskap, store menneskemengder eller i trange rom, samt en Hybrid O.I.S-bildestabilisator.

I 2D-modus har kameraet 12x optisk zoom og opptil 18x såkalt "intelligent zoom". Kameraet har også hele fem mikrofoner som tar lydopptak i 5.1-kanals surround, samt et 3-tommers trykkfølsomt LCD-display der du kan styre de fleste funksjonene.

Ifølge Panasonic trenger du en 3D-TV som viser 3D-bilder med "side-by-side"-metoden, samt 3D-briller og en HDMI-kabel.

Panasonic HDC-SDT750 blir å finne i norske butikker i oktober, men prisen er foreløpig ikke klar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen