Nå kan du filme under vann
(Bilde: Panasonic/istock)

Nå kan du filme under vann

Panasonics nye videokameraer tåler både støv og vann.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Panasonic HX-WA20 er den tøffeste av de nye modellene.
Panasonic HX-WA20 er den tøffeste av de nye modellene. Kommer i fargene sort og hvit.
Panasonic HX-WA2 kommer i fargene blå og orange.
Panasonic HX-WA2 kommer i fargene blå og orange, og er vanntett ned til 3 meter.
Panasonic HX-DC2 er ikke så tøff som sine to brødre, men innmaten er like bra. Kommer i fargene hvit og sort.
Panasonic HX-DC2 er ikke så tøff som sine to brødre, men innmaten er like bra. Kommer i fargene hvit og sort.

Er du av typen som liker å filme når du er ute på tur? Da bør du lese videre. Panasonic har nå lansert tre nye videokameraer med pistolgrepdesign, hvor to av modellene er laget for de som trenger et litt tøffere videokamera.

Les også: Trekk raskt og skyt fra hofta!

I utgangspunktet er de tre nye videokameraene ganske like på innsiden. Det er på utsiden de skiller seg fra hverandre. Den tøffeste modellen er Panasonic HX-WA20. Denne modellen er både sprutsikker og støvsikker, en fordel mange friluftsentusiaster vil sette pris på. I tillegg er den vanntett ned til tre meter, slik at det er mulig å ta en dukkert med den om man liker å filme mens man bader.

Modellen WA2 er like vanntett, men mangler støvtettingen som storebror WA20 har. DC2 er verken vanntett eller støvsikkert, og har et litt mer renskåret kamerahus for de som ønsker seg innmaten til de tøffere modellene, men som ikke trenger et like robust kamerahus.

Les også: GoPro slipper LCD-skjerm til HD Hero

Kameraene har vidvinkel tilsvarende 28mm i 35mm format og filmer i full-HD oppløsning. Alle de tre modellene har 15 ganger zoom, men når den elektroniske bildestabilisatoren blir aktivert blir zoomen redusert til 12 ganger zoom. Modellene kan også filme i slow motion, men da bare med redusert oppløsning og bare i en kortere tidsperioder.

De tre modellene har en rekke funksjoner som panorama, HDR, burst mode (kameraet tar inntil 40 bilder med en oppløsning på tre megapiklser), stillbildefunksjoner på 16 megapiksler og ansiktsgjenkjenning. Skjermstørrelsen er lik på WA20, WA2 og DC2, og måler 6,6 cm (2,6 tommer). Av utganger har kameraene micro HDMI-utgang, og videoene kan lastes opp direkte til Facebook og Youtube via et videoprogram som følger med.

WA2 blir levert i fargene orange og blå, men WA20 og DC2 blir levert i hvit og svart. Pris og tilgjenglig er ikke sluppet fra Panasonic ennå, så dette vil bli lagt inn i prisguiden så raskt vi får denne informasjonen.

Les også: Nytt actionkamera fra Contour

Kilde: pressemelding fra Panasonic

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen