Nå kan du få sove

Det er professoren John Zimmerman ved Carnegie Mellon University som har kommet med redningen for alle foreldre.

Han har utviklet en klokke som skal få barna til å holde seg i sengen.

Måne og sol
Klokken henges på veggen og er utstyrt med enkle tegn for at barna skal forstå når det er greit å vekke mamma og pappa, og når det er best å la være. Når månen lyser betyr det at barnet helst skal sove videre.

Er månen borte betyr det at barna kan stå opp, men la mamma og pappa i fred. Når sola skinner og morgenmusikken spiller opp er det derimot fritt frem.

Skal gi bedre foreldre
Zimmerman håper både barna og foreldrene vil få en bedre hverdag med den noe utradisjonelle klokken. Det var også bakgrunnen for idèen.

- Hvis vi kan stoppe små barn fra å vekke foreldrene, så vil de få mer energi til å håndtere morgenstresset. På den måten føle seg som bedre foreldre, sier Zimmermann til Caregie Mellon sin egen universitetsavis.

Teknologisk oppdragelse
Den omvendte vekkerklokken er ikke bare utstyrt med funksjon for å spille av morgenmusikk, men du kan også legge inn barnas favorittmusikk som spilles av når de skal sovne inn.

I tester med foreldre skal klokken ha fungert bra.  Det spørs likevel om du ønsker at teknologien skal ta seg av barnas sovevaner.

Kilde: Engadget

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen