Nå kan du få 22 TV-kanaler på mobilen

Netcoms mobil-TV

Netcom fokuserer på å gjøre mobil-TV mer brukervennlig, og lanserte i dag programvare som lar deg zappe direkte mellom de forskjellige kanalene.
Foreløpig får du seks kanaler gjennom Netcoms TV-pakke: NRK, TV Norge, BBC, Aftenposten TV, VG TV og Dagbladet TV. Flere kanaler skal lanseres etterhvert.
Tjenesten er abonnementsbasert, og koster 19 kroner for en uke og 69 kroner for en måned. Tilbudet introduseres med to måneders gratis tilgang.

Både Telenor og Netcom oppgraderte i dag tilbudene sine på mobil-TV. Operatørene fokuserer imidlertid på forskjellige områder: Telenor satser på større utvalg, mens Netcoms hovedmål er å gjøre mobil-TV lettere å bruke.

Zapping på mobilen

Det mest interessante med Netcoms TV-pakke er at den kommer med egen programvare for å skifte mellom kanalene, slik at du ikke trenger knote med nettleseren. Når programvaren er installert, får du et eget valg i telefonmenyen for å kikke på mobil-TV.

Kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Øyvind Vederhus, tror at det å gjøre mobil-TV enklere vil bidra til at flere får opp øynene for tjenesten.

– Vi tar det et stykke videre ved å gå bort fra vanlige wap-løsninger. Dette er en klart bedre løsning enn å bruke nettleseren. Det gjenstår nok likevel en del før tjenesten er allemannseie, sier Vederhus til Amobil.

Har tro på skreddersydd innhold

Foreløpig får du seks kanaler med Netcoms nye tilbud. Operatøren lover også at det med tiden vil komme flere kanaler. Vederhus tror imidlertid det er andre faktorer enn kanalutvalg som skal til for å trekke nye, mobile TV-tittere.

– Vi har ikke verdens største tro på at hele programmer og langfilmer laget for vanlig TV vil slå an hos brukerne, ettersom det er begrenset hvor lenge man vil titte på en to-tommers skjerm i strekk. Vi tror veien å gå er mer brukervennlighet og mer skreddersydd innhold for mobiltelefoner.

Han understreker at Netcom med tiden skal tilby et betydelig større spekter av kanaler enn i dag.

Telenors mobil-TV

Telenor tror at det er mer innhold som skal til for å få flere til å ta i bruk mobil-TV, og tilbyr innhold fra totalt 22 kanaler i TV-tilbudet sitt: TV Norge, Wallace & Gromit og venner (Ardman Productions), Discovery, Disney, GeekTV, Pilotguides, MTV Shorts, MTV Nickelodeon, WeddingTV, Star, Silver, Eurosport 1 og 2, BBC Word, Fashion TV, Fmen (Fashion TV for menn), NRK, Dagbladet TV,
Prisen for å bruke Telenors løsning er 69 kroner i måneden for Basis-pakken, og 20 kroner ekstra i måneden for Basis Plus.

– Innholdsbredde er avgjørende

Telenor lanserte 16 nye kanaler for mobil-TV i dag. Operatøren mener bredden av innhold er avgjørende for å skaffe nye brukere, og har foreløpig ingen planer om å lansere programvare for bytting av kanaler.

– Vi ser ikke helt nødvendigheten av et eget program for dette. Dersom du avslutter en kanal via nettleseren hopper du automatisk tilbake til listen over andre kanaler å velge mellom, noe som er en enkel løsning, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan til Amobil.

Han har stor tro på at 2008 vil bli et bra år for mobil-TV.

– Når vi ser på hvilke mobiltelefoner som kommer, samtidig som vi oppgraderer hastigheten i nettet over hele landet og tilbyr flere kanaler, vil nok mange nye brukere oppdage mobil-TV.

Telenors TV-løsning koster 69 kroner i måneden for "Basis", og 20 kroner ekstra for "Basis Plus", som gir deg et knippe ekstra kanaler å velge mellom.

Datatrafikk inkludert – i Norge

Både hos Netcom og Telenor er datatrafikken inkludert i TV-abonnementet – så lenge du befinner deg i Norge, vel og merke. Er du i utlandet bør du som hovedregel holde deg langt, langt unna alt som heter mobil-TV.

(Kilder: Telenor, Netcom)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen