Nå kan alle se HD-sport

Tennis blir mer livaktig enn noensinne tidligere når den gratis sportskanalen Eurosport HD starter sine sendinger på formiddagen søndag 25. mai. HD-bildene er fem ganger skarpere enn det vi er vant med og hjemmekinolyden er av DVD-kvalitet.

Mange kan se HDTV
For å se HDTV, må du selvfølgelig ha en HD-klar flatskjerm som er koblet til HD-mottaker.
Canal Digital har en million kabel- og satellitt-TV-abonnenter som får gratis tilgang til Eurosport HD. De som abonnerer på HD-pakkene fra Get og Altibox, får også tilgang Eurosport HD å uten å betale ekstra. Det er bare Viasat som ikke formidler sportskanalen.

French Open i 1080i
- Vi starter sendingene fra tennisturneringen French Open klokken 11.00 søndag formiddag og fortsetter å sende mesteparten av dagen. Alt går på direkten i ekte HD med 1080i-oppløsning, forteller Per Boström til Teknofil. Han er informasjonssjef ved Eurosports svenske Norden-kontor.

Fotball-EM i 1080i
7. juni fortsetter Eurosport HD med å formidle alle de 31 kampene fra fotball-EM i HD. - Alle våre sendinger har nå norske kommentarer, forteller Boström.
De eksklusive rettighetene, som innehas av TV 2 og Canal Digital i Norge, tvinger Eurosport til å sende fotballkampene med 24 timers forsinkelse.
Bare kabel- og satellittabonnenter hos Canal Digital kan se kampene direkte med de nye, gratis HD-kanalene TV 2 EM HD og TV 2 EM HD2.


Tour de France på direkten blir en sterkere opplevelse med HDTV. (Alle fotos: Getty Images/Eurosport)

Tour de France og Beijing-OL i 1080i
Det er bare fotballkampene som Eurosport HD sender forsinket. Knivskarpe bilder fra sommerens Tour de France, Beijing-OL i august-september og tennisturneringen US Open, vil bli formidlet live og på direkten av Eurosport HD. Også her er kommentarene på norsk.
- 30 prosent av Eurosport HDs sendinger første år vil gå i ekte HD med 1080i, og prosentandelen vil øke. De øvrige sendingene går i SD (vanlig TV-kvalitet) som blir oppskalert til HD, forteller Per Boström.

Sjekk programoversikten
Eurosport og Eurosport HD sender nøyaktig de samme sportsbegivenhetene. Sendingene pågår fra tidlig om morgen til sent på natt. Programoversikten finner du ved å besøke www.europsport.com og klikke på det norske flagget. HD-sendingene er foreløpig ikke spesielt merket.


30 prosent av sendingene fra Eurosport HD går i HD i resten av 2008. Neste år øker prosentandelen.


Ta et kjapt kanalsøk
Eurosport HD ligger allerede på kanal 61 på Canal Digitals HD-dekodere. Informasjonsansvarlig Geir Holen hos Canal Digital anbefaler å kjøre et kjapt kanalsøk hvis ikke kanalen allerede har dukket. - Noen mottakere finner den automatisk, mens andre er avhengig av manuelt søk, sier Holen.
- Get-kunder med HD-PVR trenger ikke å kjøre nytt søk, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby hos Get. Han gleder seg til å tilby kundene masse bra HD-sport i sommer.

- Ny og større sportsopplevelse
- Det er fantastisk å endelig kunne vise alle seere hva Eurosport HD virkelig er. Vi har jobbet knallhardt over lengre tid for å kunne tilby en ny og større sportsopplevelse. Nå ser vi fram til et fantastisk sportsår i HD, sier administrerende direktør Amanda Evans ved Eurosports Norden-kontor.


- HDTV gir større sportsopplevelse, mener Eurosport-direktøren Amanda Evans.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen