Nå kan alle mobiler få IP

Alternativ tekst mangler
Foto: Aving.net

Koreanske Clipcomm har laget et aksesspunkt for mobil IP-telefoni som kan spare deg for utgifter til ny telefon, samtidig som du sparer penger på tellerskritt.

Mobil IP-telefoni kan se ut til å bli en av de store slagerne for fremtiden. I stedet for å ringe i mobilnettet, ringer du heller over internett. På denne måten slipper du å betale for dyre ringeminutter når du er for eksempel hjemme eller på jobb.

For å få tatt i bruk IP-telefoni på mobilen har du vært nødt til å koble deg til internett med en telefon som støtter Wi-Fi-nett. Disse telefonene er som regel en del dyrere enn vanlige mobiltelefoner.

Clipcomms løsning sørger imidlertid for at alle telefoner med blåtann får mulighet til å benytte seg av IP-telefoni. Ved hjelp av aksesspunktet BS-T100V kan du bruke blåtannmobilen din som en hvilken som helst IP-telefon.

Så vidt vi har forstått, må du installere en form for programvare på mobiltelefonen din for å ta i bruk IP-telefoni.

I tillegg kan BS-T100V fungere som et tilgangspunkt for internett over blåtann sammen med telefoner eller andre enheter som støtter dette. Det vil i praksis si PC-er, PDA-er og Windows-telefoner.

Aksesspunktet bla vist frem i Korea i går. Når eller om det kommer til Norge, og hva prisen eventuelt blir, er ikke kjent.

Vi du vite mer om IP-telefoni på mobilen?

(Kilde: Engadget.com, Aving.net)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen