Nå har Windows Phone 50 000 apper

Nå har Windows Phone 50 000 apper

– Windows Marketplace øker raskere enn Android Market gjorde.

Applikasjoner har blitt milliardindustri de siste årene. Har du hatt en telefon med menyer fra Microsoft har du imidlertid måttet se langt etter utvalget iPhone-brukere og Android-brukere har hatt. Nå er situasjonen i rask bedring for Microsofts Windows Phone.

17 276 apper på 90 dager

Applikasjonsbutikken Windows Phone Marketplace har nå passert 50 000 apper, og mer enn en tredel av dem har blitt lagt til i løpet av de siste 90 dagene.

Bare på de siste 30 dagene har 8010 applikasjoner blitt tilgjengelige for brukere av Windows-telefoner.

Les også: Android Market er snart større enn App Store

Moro og nytte

Den største enkeltkategorien er underholdning. Her under fins mange av de enkleste applikasjonene vi kjenner fra de andre plattformene – altså virtuelle dyr som svarer deg når du snakker og såkalte "soundboards", apper med knapper som spiller av kjente eller morsomme lyder. 15 prosent av appene på Windows Marketplace hører til i denne kategorien.

Andre viktige kategorier er bøker og oppslagsverk, verktøy og produktivitet og, selvsagt, spill. Hver av disse kategoriene står for 14 prosent av alle appene som er tilgjengelige i Windows Phone Marketplace.

– Øker raskere enn Android

Ifølge oversikten nettstedet allaboutwindowsphone.com har utarbeidet er Microsofts plattform den nest raskeste så langt til å nå 50 000 tilgjengelige applikasjoner.

Microsofts plattform har brukt 14 måneder på å nå 50 000 apper, mens Apples iOS gjorde det på ett år. Android brukte hele 19 måneder på å nå milepælen, i april i fjor.

Fortsatt er både Apples og Googles plattformer langt foran Windows Phone. I App Store er det nå rundt 500 000 ulike applikasjoner, mens Android Market nærmer seg det samme tallet.

Les også: 40 000 apper til Windows Phone

(Kilder: allaboutwindowsphone.com via bgr.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen