Nå har du ingen unnskyldning

Datacolor har i det stille lansert Spyder3 Express, en enklere og rimeligere versjon av sin kjente skjermkalibrator. Både Spyder3 Pro og Spyder3 Elite, blant andre, har vært på markedet noen år allerede, men først nå foreligger altså "express"-versjonen, som er tiltenkt mannen i gata.

Produktsammenligning. Klikk for å forstørre bildet.
Produktsammenligning. Klikk for å forstørre bildet.

Spyder3 Express er allerede i salg, og prisen ligger på mellom åtte hundre og tusen kroner, altså betydelig rimeligere enn de andre utgavene. Til gjengjeld har man også en del begrensnginer i express-versjonen som man ikke finner i de andre utgavene. For eksempel kan pro enkelt oppgraderes til elite ved å betale et mellomlegg og installere den programvarepakken man da får tilgang til, men i express er det lagt inn begrensniner som hindrer en slik oppgradering fra den. Selve kalibratoren er fysisk sett identisk, utenom dette, men på grunn av forskjeller i programvaren man kan bruke, vil express for eksempel heller ikke kunne kalibrere mer enn en enkelt skjerm på samme PC. Dette var et velkjent problem ved tidligere Windows-versjoner, men fra og med XP har Microsoft støttet dette, først ved hjelp av et gratis ekstraprogram, deretter med innebygget funksjonalitet.

Express vil heller ikke støtte kontinuerlig korrigering av skjermvisningen etter hvert som omgivelsenes lysforhold endrer seg, slik som de andre versjonene kan.

Kommentarer (48)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen