Nå gir de bort gamle iPader

Apple deler ut over 9000 nettbrett til fattige skoler i USA.

Apple har samlet sammen gamle iPader som iPad 2-eiere ikke lenger vil ha, og donerer dem til veldedighetsorganisasjonen Teach for America.

God respons

Totalt skal Apple ha fått inn over 9000 nettbrett klare for utdeling. Samtlige skal doneres til nyutdannede lærere som et læreverktøy i USAs fattigste skoler, via den veldedige organisasjonen Teach for America. Innsamlingen har foregått siden mars i år, da Apple ba iPad 2-eiere om å donere sine utdaterte nettbrett til en god sak. Ideen er å hjelpe de 15 millionene barna som lever i fattige strøk i USA, og gi dem et bedre utdanningstilbud enn det de har nå.

Responsen har vært svært god, og flere lærere har allerede prøvd ut nettbrettene i klasserommene.

– Så langt har jeg funnet ut at jeg kan få elevene til å bli ferdige med arbeidet sitt fortere ved å friste med «iPad-tid» som belønning, forteller Katie Remington, en lærer i en av de fattigere strøkene i USA. For å faktisk benytte nettbrettet til mer enn en liten spillmaskin trengs det nok flere maskiner, men det er i hvert fall en god begynnelse.

Prosjektet er ledet av ingen mindre enn Steve Jobs sin egen kone, Laurene Powell, som er styremedlem i Teach for America.

Les også: – Apple har ikke hastverk med iPad 3

(Kilde: CNN)

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen