Nå får Tomtom One IQ Routes

Nå får Tomtom One IQ Routes

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tomtom har noen eksklusive tjenester som er svært spennende. Noen av disse er det imidlertid bare toppmodellene som har hatt så langt, men nå utvider Tomtom til mellomsjiktet.

Vi snakker om IQ Routes, som sørger for at GPS-en velger den ruten som er raskest i praksis, avansert kjørefeltvelger som viser det klart og tydelig hvilket kjørefelt du skal holde i god tid og Map Share som lar brukere dele informasjon om nye veier med hverandre.

One og XL får smarte ruter

Tomtom One og Tomtom XL kommer nemlig i egne versjoner med disse funksjonene: One IQ Routes edition og XL IQ Routes edition. De tidligere modellene uten disse funksjonene vil fremdeles være tilgjengelig for de som vil ha det aller enkleste og billigste. 

Begge de nye navigasjonsenhetene skal være å finne i butikkene i midten av april, og veiledende pris er følgende:

  • XL IQ Routes edition, kart over Europa: 1995 kroner
  • XL IQ Routes edition, kart over Norden: 1695 kroner
  • One IQ Routes edition, kart over Europa: 1695 kroner
  • One IQ Routes edition, kart over Norden: 1395 kroner

Nye menyer

En annen forbedring i de nye versjonene av One og XL er nye ikoner i menyene. Det meste er plassert akkurat som før, men ikonene ser litt mer moderne ut enn tidligere. De versjonene med europeiske kart har nå kart over 42 land. 

To måneder gratis kartoppdateringer

Tomtom lanserte i samme slengen en kampanje som lar deg laste ned gratis kartoppdateringer i to år. Det kommer nye kart fire ganger i året, og dermed kan du oppdatere kartdataene åtte ganger gratis i denne kampanjen. Kampanjen starter første april.

Denne ruten velges på søndags kveld.
Denne ruten velges på søndags kveld.
Denne ruten velges på mandags morgen.
Denne ruten velges på mandags morgen.
Her brukes Map Share mest.
Her brukes Map Share mest.

IQ Routes

Tjenesten IQ Routes skal ifølge Tomtom spare deg for 35 prosent tid når du kjører bil i forhold til om du følger rutene som foreslås av en GPS uten denne tjenesten. Det IQ Routes gjør er å måle hastigheten til et stort antall Tomtom-GPS-er som kjører rundt på veiene, og på den måten vet tjenesten hvilke veier som er den raskeste på forskjellige tider av døgnet. 

En søndags kveld vil det for eksempel ta langt kortere tid å kjøre de veiene som på en mandags morgen gjerne er fulle i trafikkork. Ifølge Tomtom får alle brukere et spørsmål om de vil registreres anonymt i IQ Ruoutes når de registrerer sin Tomtom-GPS, og 90 prosent av brukerne svarer ja på dette. Dermed bør målingene være omfattende. 

Map Share brukes også av mange Tomtom-eiere, og det er så langt registrert 6,6 millioner forbedringer av kartdataene gjennom Map Share.

(Kilde: Tomtom)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen