Nå får svenskene WiMP

Svenske Spotify var den første aktøren som gjorde suksess med musikkstreaming i Norge, i alle fall slik vi kjenner dette fenomenetet i dag. Norske WiMP tok imidlertid opp kampen med Spotify i 2009, og har sakte men sikkert etablert seg som et likeverdig produkt i dag.

WiMP ble først lansert i Norge, og har senere dukket opp i Danmark. Nå står Sverige for tur, Spotifys hjemland, og dermed blir musikktjenesten tilgjengelig i hele Skandinavia.

"Med WiMP blir musik roligt igjen!"

Det blir slagordet for lanseringen av WiMP i Sverige, ifølge pressemeldingen. Som i Norge og Danmark vil det være fokus på en redaksjonell styring av spillelister og nyheter, samt tilgang til spesialutgaver av album der artistene kommenterer sine egne låter. Månedsprisen blir 99 svenske kroner.

– Vi har bare sett den spede begynnelsen på fremtidens måte å konsumere musikk på. Tilgang til all verdens musikk, når som helst og hvor som helst er første steg. Vi tror den som effektivt kan guide og inspirere brukerne vil vinne i lengden, WiMP er teknisk avansert, men det er uvesentlig – vi fokuserer på musikken - det er det brukerne våre vil, sier Gunnar Sellæg, administrerende direktør i Aspiro, selskapet som står for WiMPs tekniske løsning.

Telenor har vært en viktig samarbeidspartner for Aspiro i Norge og Danmark, og vil også bli det i Sverige. Mobiloperatøren vil bidra med distribusjon og markedsføring av tjenesten, samt forhåndsinstallering av WiMP på nye mobiltelefoner.

– Fler og fler vil ha tilgang til tjenester uansett tid og rom, og musikk er en viktig del av hverdagen. Med WiMP får vi et enda bredere tilbud av enkle og fleksible tjenester med utgangspunkt i brukernes behov, sier Georgi Ganev, forretningsområdesjef Konsument Telenor Sverige.

Les også:
Slik får du Spotify eller WiMP på mobilen

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen