Nå får Oslo bredbånd

Tidligere i år meldte Statistisk Sentralbyrå at storbyene i Norge henger etter på bredbåndsutbyggingen. Mens det satses hardt i distriktene har Oslo og Bergen hengt etter. Nå skal det derimot bli orden på sakene i Oslo håper Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Ønsker bredbånd til alle
De melder i dag at de setter av 35 millioner kroner til bredbåndsutbygging i Oslo, Akershus og Vestfold. Tidligere har Kommunal- og regionaldepartementet satt av 158 millioner til utbygging i de distriktspolitiske virkeområdene, men her er Oslo, Akershus og Vestfold ikke med. Derfor blir det nå satt av egne midler til disse områdene.

- Oslo, Akershus og Vestfold har i dag fortsatt husstander uten bredbåndstilbud. Målet med midlene er sikre et bredbåndstilbud til alle husstander og næringslivet i fylkene, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys, ifølge pressemelding.


Fornyingsminister Heidi Grande Røys håper hele Oslo skal få bredbåndsdekning.

Avhengig av fylkeskommunenes innsats
Det er likevel ikke gitt at de som i dag mangler bredbånd får dekning med disse midlene. Det hele avhenger nemlig av at fylkene selv bidrar, og det er det ikke sikkert fylkene vil sette av midler til.

- Regjeringen har som mål at alle husstander i landet skal ha et tilbud om bredbånd, og stiller midlene til rådighet. Nå er det opp til Oslo og fylkeskommunene å sikre et bredbåndstilbud til alle sine innbyggere, sier Grande Røys.Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen