Nå får Norge nytt 3G-nett

I går, onsdag, gikk budfristen ut for de som ville slå kloa i den fjerde ledige 3G-lisensen i Norge. Hittil har Telenor og NetCom bygget 3G-nett, mens mobiloperatøren 3 sitter på en tredje lisens. Den har de imidlertid ikke valgt å benytte seg av enda.

Nå har Samferdselsdepartementet gått gjennom de innkomne budene og Tele2 har, i samarbeid med Network Norway, fått tilslaget på den siste lisensen. Dette vil føre til et nytt mobilnett for mobilt bredbånd i Norge.

Les også:

- Vil ha nytt 3G-nett i Norge
- Tele2 bygger mobilnett
- Nytt nett vil gi billigere mobil

Blir mer konkurranse

Flere teleeksperter har sett med glede på Network Norway og Tele2 utbyggingsplaner. De hevder dette vil endre dynamikken i det norske mobilmarkedet drastisk. Nå som selskapene også vil bygge ut eget 3G-nett bør jubelen stå i taket. Det gjør den i hvert fall hos Tele2.

- Vi i Tele2 er meget glade for å ha vunnet denne auksjonen. Med både et GSM900-nett og en 3G-lisens, er vi godt rustet til å bygge det tredje mobilnettet i Norge, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2.

Garanterer lave priser

Dyrnes forventer at dette vil føre til en bedre posisjon i markedet, noe som vil føre til lavere pris for kundene.

- Datatrafikken forventes å øke i årene som kommer og vi får nå en enda sterkere posisjon i det norske telekommunikasjonsmarkedet. Dette vil selvfølgelig komme våre kunder tilgode. Tele2 er en garantist for lave mobilpriser og sikrer med dette grunnlaget for videre vekst, sier Dyrnes.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen