Nå får mobilen din ny plugg

Alternativ tekst mangler
En avart av den vanlige mini-USB-pluggen. (Foto: Marius Valle)

En ny standard for plugger til mobiltelefoner og annen bærbar elektronikk er på vei. USF-IF, arbeidsgruppen bak USB-standarden, melder at de nå er klare med den nye USB-pluggen micro-USB.

Micro-USB skal erstatte mini-USB på bærbare enheter som for eksempel mobiltelefoner, mp3-spillere, kameraer eller PDA-er. Dermed ligger det an til at du nok en gang må kjøpe nytt ekstrautstyr til dingsene dine.

USB-tilkobling på for eksempel mobiltelefonen lar deg overføre filer, som musikk eller kontaktliste. I tillegg kan du lade telefonen via USB, enten via en egen lader eller via PC-en.

Til ny design
– Ettersom bærbare enheter som mobiltelefoner, PDA-er og digitalkameraer blir mindre og mer kompakte, har produsentene innsett at det er behov for en ny USB-tilkoblingsstandard som passer designen til disse nye produktene, sier Jeff Ravencraft, lederen for USB-IF.

Micro-USB vil tilby samme hastigheter som standard USB, altså inntil 480 Mbps. I tillegg er den nye pluggen laget for å tåle at du plugger inn og ut 10 000 ganger.

I dag er det mini-USB som er mest utbredt blant bærbar elektronikk. De fleste nye mobiltelefonene fra Motorola er utstyrt med denne standarden, i tillegg til blant annet Nokia 5300 og N91.

For mobil bruk
– Nokia streber alltid etter gode brukeropplevelser. Den nye micro-USB som er standardisert, miniatyrisert og optimert for mobil bruk, hjelper oss med denne viktige oppgaven, sier Jouko Junkkari, leder for Nokias teknologiplattformsavdeling.

Lovord fra Nokia betyr trolig at finnene er i ferd med å sparke mini-USB overbord, og at micro-USB vil dukke opp på selskapets telefoner i løpet av året.

USB-IF har ikke sluppet bilder eller tegninger av hvordan den nye micro-USB-pluggen ser ut.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen