Nå får du WiFi i SD-kortet

Det er nå over et år siden vi første gang skrev om Eye-Fi, som er noe så genialt som et minnekort med innebygd Wi-Fi-støtte. Den gangen var det imidlertid snakk en protomodell under utvikling. Nå er kortene på massemarkedet i USA.

Eye-Fi-kortene er i utgangspunktet beregnet på vanlige digitalkamera, og selges med programvare som gjør at kortet kan snakke med det trådløse nettverket hjemme.

Når du kommer innenfor rekkevidde av nettverket, kan de nye bildene lastes automatisk over til datamaskinen eller en ekstern harddisk på nettverket. Dermed trenger du ikke tenke på å tømme kameraet.

For å få det til å fungere, må du først installere programvaren på en vanlig datamaskin i nettverket. Det er også denne som bestemmer hvor du skal lagre bildene dine hen. I tillegg til å lagre bildene lokalt, kan du også automatisk sende dem til Facebook, Flickr og en drøss med andre online bildetjenester. Dette fungerer foreløpig bare i USA.

Eye-Fi fungerer med de aller fleste kamera som har støtte for SD-kort, uten at du trenger installere ekstra drivere. Om det kommer støtte for mobiltelefoner, eller det allerede i dag kan brukes i modeller som bruker SD-formatet, er ukjent.

(Kilder: www.eye.fi, MercuryNews )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen