Nå får du Spotify i bilen

Foto: Getty Images

Nå kommer Spotify til bilen

Ford lar deg streame musikk mens du kjører.

Mange liker å høre på musikk i bilen, og gjerne fra sin egen musikksmak. Radiokanaler kan spille av mye man ikke nødvendigvis ønsker å høre, og CD-er eller MP3-spillere begynner å bli for lite fleksibelt. Hvorfor ikke ta med Spotify inn i bilen?

Den amerikanske bilprodusenten Ford har nå vist frem et stemmeaktivert system for applikasjoner og liknende i bilen. For å demonstrere systemet har de tatt i bruk den svenske musikkstreamingtjenesten Spotify – men dette er ikke et offisielt partnerskap.

Hands-free underholdning

Fords nye stemmeaktiverte system heter SYNC og skal fungere godt sammen med bilvennlige apper av ulike slag. SYNC er et system for kommunikasjon og underholdning som lar føreren av bilen foreta hands-free-telefonsamtaler, såvel som å styre musikk og andre typer underholdning ved hjelp av stemmebruk.

Den hurtige veksten til smarttelefon-apper har skapt en etterspørsel etter løsninger til bruk også når man kjører. SYNC skal derfor fungere som et trygt alternativ ved at man kontrollerer all underholdning og kommunikasjon med stemmen – slik som med nettopp Spotify.

Stort potensial

Prosjektet er ennå i startfasen, og dette er Spotifys første integrasjon i bil, men prosjektet virker allerede funksjonelt og lovende. Dette kan bli en spennende samarbeidsstrategi fremover, og muligheten for å inkludere flere bilmerker er til stede.

SYNC-systemet vil bli tilgjengelig i ti bilmodeller fra Ford fra og med 2012, inkludert Ford Fusion, Mustang, Shelby, Fiesta, F-150 og flere.

(Kilde: TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen