Nå får du mini-ThinkPad

I forbindelse med CES-messen i Las Vegas kommer det også denne uken mange produktnyheter - og på grunn av mengden det er snakk om får vi heldigvis også noen lanseringer litt i forkant (CES begynner 7. januar).

Sånn sett har Lenovo nå annonsert en rekke nye modeller, og mens nyhetene i T- og W-seriene hovedsaklig er beregnet på bedriftsbrukere, utvides nå også ThinkPad-linja med to helt nye serier.

ThinkPad Edge
Den nye Edge-modellen skal egentlig komme i størrelser på 13, 14 og 15 tommer - men i første omgang er det kun 13-tommeren som skal lanseres i Europa.

Edge har fått en nyere og litt mer oppdatert design i forhold til de sedvanlige ThinkPad-ene, mens kvaliteten som har definert ThinkPad-navnet skal være på plass. Den nye modellen kommer dessuten i en rød farge for deg som har fått nok av det sorte. En annen nyhet er at Edge i tillegg til Intels Core 2 ULV-prosessorer også kan leveres med prosessorløsninger fra AMD for den som bryr seg mindre om batterilevetiden.Under tastaturet (som skal tåle litt søl) er det en stor pekeplate av multitouch-typen, og den sedvanlige TrackPoint-styrepinnen også finnes for den som foretrekker det. Av tilkoblinger nevner vi kjapt 3 x USB, HDMI og minnekortleser. I tillegg til trådløst nettverk kan den også leveres med blåtann og integrert 3G.

ThinkPad Edge kommer med Windows 7 og har en oppgitt batterilevetid på nærmere 8 timer (med Intel ULV-prosessor). Etter planen skal den være tilgjengelig i Norge fra 26. januar og har en anbefalt startpris på litt over 5000 kroner.

Mini-ThinkPad
Lenovo har som de fleste PC-produsenter allerede såkalte minibærbare (IdeaPad S), men en ThinkPad på 11,6 tommer (1366 x 768 piksler) er noe helt nytt. X100e har egentlig en del til felles med Edge - multitouch pekeplate, TrackPoint, tilgjengelig også i rød farge, fullstørrelse væskebestandig tastatur, Windows 7 og mulighet for blåtann og 3G i tillegg til 11n trådløst nett.

I tillegg til robustheten som kjennetegner ThinkPad-modellene er det nok i hovedsak ytelsen som skiller den fra "vanlige" minibærbare. På innsiden skal den kunne utstyres med AMD-prosessorer som kan gi den langt mer muskler, og sånn sett heller minne mer om en gammeldags utraportabel. Vekten skal ligge litt under halvannen kilo.


ThinkPad X100e skal være tilgjengelig her på berget fra disse dager, men den har ennå ikke dukket opp i vårt prissøk. Mini-pris skal den dog ikke ha - i en pressemelding oppgis den til å starte på 4650 kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen