Nå får du mini-Ferrari

Når det gjelder bærbare datamaskiner har alltid Acers Ferrari-serie stått litt spesielt. Med sin design, farger, valg av materialer og ikke minst en tradisjonell stiv pris har disse PC-ene appellert til en kundegruppe der utseendet er viktig.

Litt over et år etter at Acer dundret inn i markedet for minibærbare kommer nå de nå med sin første Ferrari-utgave i dette segmentet - i hvert fall i navnet. Acer har kalt den Ferrari One, og gått tilbake til den klassiske rødfagen, mot den sorte karbon-looken vi har sett på de nyere Ferrari-maskinene.

Om Ferrari One er en "ekte" minibærbar vil kanskje være oppe for diskusjon. Den er nemlig ikke stort mindre enn forgjengeren Ferrari 1000, med 11,6 (1366 x 768 piksler) mot 12,1 tommer. Prisen har selvfølgelig gått drastisk ned - Ferrari 1000 kostet 18 høvdinger da den kom på markedet, mens One-utgaven koster en tredel av dette. Dette er likevel godt over hva folk flest regner med å betale for en minibærbar, men nå har som nevnt aldri Ferrarier vært spesielt rimelige.Acers Ferrari-maskiner har alltid vært utstyrt (noen vil kanskje si belemret) med prosessorer fra AMD, og Ferrari One er ikke noe unntak. Den er utstyrt med en Athlon X2 L310 @ 1,2 GHz, 4 GB RAM, 500 GB harddisk og ATI Radeon HD 3200 grafikk. Vekten skal ligge på 1,5 kilo med 6-cellers batteri, og gi omtrent 5 timers batterilevetid. Men hvordan den i praksis står seg mot de rimeligere minibærbare gjenstår å se.

Litt å ta på - og 3D!
Touch-teknologi er i vinden for tiden, enten det dreier seg om mobiltelefoner, mediespillere eller datamaskiner. Med dette i tankene har Acer nå også lansert en rekke nye produkter med touch-teknologi, blant annet for å ta opp kampen med HP.

Mulighetene med touch i Windows 7 har vi allerede sett på med OneTwo fra Packard Bell, og det kommer da på ingen måte som noen overraskelse at Acer også kommer med en modell i sin egen design. Er du lei blank sort pianolakk og foretrekker matte sølvfargede overflater vil du nå kunne glede deg.23-tommeren Aspire Z5610 er i praksis en multitouch-skjerm med innebygd PC. Den vil komme med Core 2 Duo eller Quad prosessor, opp til 8 GB RAM og ATI Radeon HD 4570 eller 4670 grafikk. Rimeligste utgave vil ligge på omtrent 7000 kroner.

Bærbare med touch-teknologi er for så vidt ikke noe nytt, men frem til nå har det vært i tablets eller konveritble som HPs TX-serie. I samme gate ligger den nye Timeline 1820PT, en 11,6-tommers CULV-modell med vridbar touch-skjerm og en prislapp fra 6000 kroner. Den kjører selvsagt Windows 7 og har en oppgitt batterilevetid på 8 timer.Vi har også Aspire 5738, en "standard" 15,6-tommer som kommer i to litt merkelige utgaver. Den ene er 5738PG med touch-teknologi, noe som betyr at du kan velge mellom å bruke pekeplaten eller fingeren på skjermen. Du har dog ingen muligheter for å vri den eller noe annet, så vi ser jo at det vil være noen praktiske begrensinger her - for eksempel bør du være lett på fingeren for ikke å skyve på skjermen.

I tillegg kommer 5738D, som i stedet for touch har integrert 3D-teknologi i skjermen. Med et spesielt filter (og tilsvarende briller) får du en 3D-effekt på noen spill, filmer og bilder, og det skal følge med verktøy for å konvertere en del eksisterende 2D-materiale. Effekten har selvsagt høy geek-faktor, men du ofrer også en del når det gjelder oppløsning og farger.Begge utgavene av 5738 vil starte på 7000 kroner.

Ellers er det verd å nevne at  Aspire One D250 snart vil komme med operativsystemet Android i tillegg til Windows. For de uinnvidde er Android en åpen plattform som egentlig er utviklet for mobiltelefoner, men som også kan kjøres på bærbare. Fordelen her er at den er kjapp og bruker veldig lite ressurser, noe som betyr rask oppstart - om du for eksempel bare kjapt skal sjekke noe på nett.

Aspire One D250 med Android vil ikke få økt pris, men på grunn av problemer med norsk Android vil den trolig bli lansert med engelsk språk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen