Nå får du kjøpt MiFi i Norge

Mange produkter har WLAN-støtte, men bortsett fra mobiltelefoner er det ytterst få som har støtte for SIM-kort – og dermed 3G. De mest kjente eksemplene er kanskje mediespilleren Apple iPod Touch eller Sony PlayStation Portable (PSP), som begge har mulighet til å koble på internett, men da kun via WLAN. Befinner du deg utenfor rekkevidden til et trådløst nettverk, kan derfor Huawei E5830 MiFi være en god løsning dersom du vil komme deg på internett. Dette er nemlig et ”trådløst 3G-WiFi-modem”, eller noe sånt, som altså kan gi enheter uten 3G-støtte internettkobling via mobilnettet. En annen nyttig funksjon er at flere brukere kan være koblet til internett via den samme 3G-oppkoblingen ved bruk av MiFi.
Med en rekkevidde på 20-100 meter (større dekning med laderen tilkoblet) kan MiFi dessuten være nyttig dersom to personer med hver sin PC skal sjekke mail og lese nettaviser på hytta. MiFi-modemet til Huawei støtter teoretiske hastigheter på inntil 7,2 Mbit/s, så selv med et oppgradert mobilnett bør det nok neppe være mer enn 2-3 brukere tilkoblet om gangen.
Huaweis MiFi-modem ble lansert under fjorårets Mobile World Congress. Vi trodde produktet nærmet seg norske landegrenser allerede mot slutten av fjoråret, men kunne ikke si noe sikkert. Nå kan vi imidlertid meddele at MiFi-modemet er på vei for fullt, og at hvert fall Webbutikken allerede har det på lager. Pris 1 999 kroner (justert 1.2.2010) Oppdatert: En forumbruker opplyser om at ePartner.no selger det samme produktet til 2 060 kroner.

(Huawei E5830-modemet vil også bli testet i redaksjonen i løpet av de nærmeste ukene.)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen