Nå får du bredbånd på toget

Som en prøveordning vil Ice og NSB Gjøvikbanen AS gi gratis internett på alle tog mellom Oslo og Gjøvik.

Les mer:

- Dette kommer i 2008

- Ice vil ha skifolket til å surfe
- Ice dekker nå hele Trondheim


Frir til pendlere

Mange kunder bruker PC på toget i dag, og NSB ønsker nå blant annet å gi Komfort-kunder mer enn bare strøm og plass til PC-en.

– Vi ønsker å gi pendlere mulighet til å starte arbeidsdagen med å lese e-post, nyheter og laste ned dokumenter på toget før de kommer på jobb. Derfor startes nå en periode der internettoppkobling prøves ut blant de av våre kunder som velger å reise med NSB Komfort mellom Gjøvik og Oslo, sier Margareth Nordby-Kringli, direktør i NSB Gjøvikbanen AS.

Tilbudet om bruk av gratis internett på togene mellom Oslo og Gjøvik vil i første rekke være en prøveordning frem til sommeren.

Ice
Oppkoblingen med bruk av trådløst internett skal være enkelt tilgjengelig så lenge PC-en, mobilen eller den håndholdte PC-en din støtter dette.

- Hastigheten vil føles som om du sitter på et vanlig trådløst nett, forutsatt at du har dekning, men mange samtidige brukere i ett område vil tvinge hastigheten ned, sier Espen Swang, Mobilen.nos mobilekspert.

ifølge Matthias Peter i  i Nordisk Mobiltelefon Norge AS, selskapet som leverer den mobile bredbåndstjenesten Ice, vil det være dekning på nesten hele strekningen fra Oslo til Gjøvik.

– I takt med teknologiske oppdateringer og stadig utbygging av basestasjoner, vil tjenesten i stadig større grad kunne mål seg med bredbånd via ADSL når det gjelder hastighet, uttaler Matthias Peter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen