Nå får du app store til PC-en også

Til høsten skal Asus begynne å forhåndsinstallere Asus App Store på sine minibærbare som kjører Windows, skriver Mobil.se.

Målet er å gi enklere tilgang til programmer som fungerer bra på små bærbare med Atom-prosessorer, og butikken kommer også til å selge Meego-program. Ifølge nettstedet er butikken i bunn og grunn en tilpasset versjon av Intels AppUpp Center, som er laget for å kunne brukes av produsenter som kjører Intels Atom-prosessorer i sine maskiner.

Asus skal også selge programmer tilpasset PC-er og mobile enheter som kjører nye Meego som operativsystem, når dette lanseres i 2011. Meego er et samarbeid mellom Nokia og Intel.

Det er ikke overraskende at Asus og andre vil inn på applikasjonsmarkedet. Med Apples introduksjon av sin AppStore har dette markedet tatt av, og er ventet til å vokse til 17,5 milliarder dollar, rundt 112 milliarder norske kroner, i 2012.

Under den pågående Computex-messen har Asus også beveget seg inn på Apple-territorium, med lanseringen av Eee Pad – en konkurrent til epleselskapets iPad. Det opplyses dog ikke om Asus’ AppStore kommer til å selge programmer også til mediebrettet.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen