Nå får du Amazons store lesebrett

Den gigantiske nettbutikken Amazon har gjort noe som nesten må kalles suksess med sitt Kindle lesebrett og tilhørende trådløse tjenester. Flere konkurrenter har her sett potensialet og halser etter, noe som også preget årets CES-messe, med flere nye og spennende lesebrett er på trappene. 

Om du forresten ikke har fått med deg dette med e-bøker og lesebrett ennå bør du få med deg artikkelen nå kommer lesebrettene for fullt.

Men Amazon har ingen planer om å hvile for lenge på sine laurbær og la kobbelet av konkurrenter uhindret få lov til å jage forbi. Den 19. januar slipper de det populære lesebrettet Kindle DX i en internasjonal utgave som også kan bestilles og brukes av lesehester her i Norge. Denne utgaven lar deg også få direkte tilgang til Kindle-tjenestene over 3G eller EDGE (ja, det gjelder også i Norge), slik at du kan kjøpe og laste ned bøker, magasiner og aviser uten å være i nærheten av en datamaskin.

Kindle DX skiller seg fra de "gamle" Kindle-brettene på flere måter, men mest iøynefallende er nok den større skjermen. Mens Kindle og Kindle 2 sine skjermer var på seks tommer kan Kindle DX-eiere skyte av 9,7 tommer (24,6 cm) og en oppløsning på 1200 x 824 piksler, noe som etter sigende også skal gi skarpere tekst og bilder.Men det er altså flere områder som har fått et løft. Kindle DX har større lagringskapasitet (4 GB  eller omtrent 3500 bøker), støtte for lesing av PDF-dokumenter og batterilevetid på opp til en uke med trådløs tilkobling eller to uker offline. Den har dessuten et akselerometer som gjør at sidene roterer automatisk om brettet vendes.

Brettet har ellers tastatur, innebygde høyttalere (samt 3,5 mm hodetelefonutgang) og er 8,5 mm tykt. Prisen er på 489 dollar eller 2750 norske kroner i skrivende stund, men frakt og moms vil naturligvis komme i tillegg.

Vi minner også om at for dere som senere har planer om å kjøpe norske e-bøker, noe vi vil få et storslipp av i mars måned, støtter ennå ikke Kindle-brettene EPUB-formatet. Dette vil være formatet de fleste norske bøker vil komme i (les denne artikkelen for mer informasjon).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen