Nå er trenden å dele alt på nettet
Teknofil

Nå er trenden å dele alt på nettet

Hvis du er en av dem som både deler statusoppdateringer på Facebook og linker til spennende artikler og videoer til venner og famile, har du nå muligheten til å gå enda lenger. En ny trend lar deg så å si dele hele din netthistorikk til alle som er nysgjerrige der ute, melder ABC News.

Dermed vil alt som heter privatliv og anonymitet på nettet bli visket ut og det er tjenester som Dscover.me, Voyurl og SiteSimon.com som er størst innen denne nye trenden.

En videreføring av sosiale medier

Den nye måten å surfe på går under navnet “Click Sharing” og er ifølge skaperne en videreføring av sosiale tjenester.

– Klikkdeling er det naturlige neste skritt i forhold til hva som har skjedd de siste par årene, sier Demetri Karagas en av SiteSimons grunnleggerne til ABC News

Tjenesten skal også gjøre det enklere for brukerne å finne nye nettsider og nyttig informasjon fra de du deler historikk med. Det er uvisst hvor mange som bruker akkurat denne tjensten, men ifølge Karagas blir denne måten å surfe på stadig mer populært.

– Og en av grunnene til dette er at man får en rikere opplevelse av sin nettbruk, opplyser ham.

Kan likevel skjule pornobruk

Selv om tjenestenene kan la deg dele din nettbruk både live og hele din netthistorikk til omverdenen, er også muligheten for å endre på innstillingene tilstede. Brukeren kan for eksempel velge om de vil vise sin netthistorikk for hele verden eller for de aller nærmeste.

Du kan også velge å ha en viss form for privatliv ved å skjule noen nettsider fra å dukke opp hos de du deler historikk med.

Ifølge Alice Marwick, som forsker på sosiale medier hos Microsoft Research vil denne måten å surfe på være egnet for en liten gruppe nettbrukere, som ser fordelen i ådele alle deres vaner på nettet. Den typiske nettbrukeren vil derimot fortsette å surfe privat.

Les også: Facebook ser hva du prater om

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen