Nå er SE W800i her

Sony Ericssons første Walkman-mobil ble lansert med brask og bram i mars i år, og nå får du endelig kjøpt den svært så etterlengtede W800i i butikken. Telefonen er den første i rekken av en hel serie med planlagte Walkman-mobiler fra Sony Ericsson der musikk skal stå i høysetet.

Vi fikk teste ut W800i under CeBIT-messen i vår og hadde lite å klage på. Med et sprekt design og fokus på musikk vil nok denne modellen appellere sterkt til mange.

MP3-spiller
Design- og spesifikasjonsmessig har W800i mye til felles med K750i som ble lansert tidligere i år. Hovedforskjellen er at W800i er en utpreget musikktelefon og godt utrustet for det formålet. Telefonen har blant annet en egen dedikert knapp under skjermen som fører rett til telefonens MP3-spiller.

Akkurat som på K750i finner vi en play / pause-knapp på siden av telefonen. Dette gjør at du kan sette på tastelåsen, og likevel ha muligheten til å kunne stoppe og starte musikken mens du er på farten.

W800i har et innebygd minne på 38 MB og en medfølgende Memory Stick Duo-minnekort på hele 512 MB. I følge Sony Ericsson får du plass til rundt 150 sanger på dette kortet. Har du behov for enda mer plass kan du enkelt bytte ut minnekortet med større kort på opptil 2 GB.

Det som virkelig gjør W800i til en fullverdig MP3-spiller er at du kan høre på musikk selv om mobiltelefonen er avslått. Dette har selvfølgelig også mye å si for batterilevetiden. Mens den oppgitte batteritiden er på 15 timer skal du kunne nyte musikk dobbelt så lenge dersom du skrur av telefonen.

Solide spesifikasjoner
I likhet med søstermodellen K750i har W800i et innebygd kamera med en oppløsning på to megapiksler. I tillegg har den blitt utstyrt med autofokus-funksjon, noe som vil gi skarpere bilder. Skjermen er av det skarpe slaget med en oppløsning på 176 x 220 punkter og kan vise 262.000 farger.

W800i veier 99 gram og har dimensjonene 10 x 4,6 x 2,05 cm. Dette gjør den nok en gang helt identisk med K750i, og størrelsen er relativt liten for en mobiltelefon så spekket av funksjonalitet.

Telefonen kommer også med innebygd radio, støtte for MMS, Java MIDP 2.0, e-post og blåtann. Trippelbånd er på plass slik at du kan bruke den i det nordamerikanske mobilnettet.

Der modellen skuffer, og det som trekker ned, er at den ikke har fått støtte for verken EDGE eller 3G, men kun tilbyr GPRS klasse 10. Mens EDGE åpner for nedlastingshastigheter på 100 - 200 Kbps, har GPRS en teoretisk nedlastingshastighet på rundt 56,6 Kbps.

På dette området har SE mye å lære av Nokia som er godt i gang med å integrere EDGE i sine modeller. Sony Ericsson har per dags dato ikke lansert en eneste EDGE-telefon på det norske markedet

Om du ønsker å kjøpe SE W800i finner du billigste pris både med og uten abonnent i prisguiden. Vi kommer snart tilbake med en test av Walkman-mobilen.

(Kilde: GSMArena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen